Home >> Energie >> Noua Zeelanda vrea 90% energie regenerabila pana in 2025

Noua Zeelanda vrea 90% energie regenerabila pana in 2025

O situatie des intalnita in multe tari ale lumii implica utilizarea carbunelui pentru a genera energie electrica si termica. Cum insa normele de mediu devin mai dure in fiecare an, Noua Zeelanda vrea sa renunte complet la carbuni pana in 2018, inchizand ultimele doua mine de carbuni functionale, si sa beneficieze de aportul energiei din surse regenerabile in proportie de pana la 90% pana in 2025.

Este un plan ambitios si din fericire este sustinut inclusiv de catre mineri, probabil uitandu-se la vecinii australieni care au primit promisiuni ca guvernul va sprijini semnificativ acest sector pentru adaptarea la noul sistem de energie regenerabila. Mare parte din joburile actuale vor fi transformate in joburi in noua industrie, ceea ce va permite o trecere cat mai usoara atat pentru mineri cat si pentru investitori.

Noua Zeelanda are insa si resurse care o pot ajuta sa treaca usor catre energia regenerabila nepoluanta. In aceasta tara sunt resurse abundente de energie geotermana si eolioana, in fapt aproape 80% din energia actuala este din resurse regenerabile.

Booking.com

Check Also

Stocarea de energie in rezervoare de sare ar putea fi solutia pentru bateriile de mare densitate

Alphabet, compania mamă a Google, are o divizie experimentală numita X care se concentrează pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com