Home >> Energie >> O insula din Canare va folosi doar energie regenerabila

O insula din Canare va folosi doar energie regenerabila

O insula spaniola mica, cu doar 10.000 de locuitori este pe cale de a face ceva uimitor. El Hierro, cea mai mica dintre Insulele Canare, are planuri de a rupe complet legaturile cu reteaua de alimentare traditionala si a trece cu totul la energia din surse regenerabile. Insula intentioneaza sa devina complet auto-sustenabila de luna viitoare, cand 11,5 megawati vor fi adaugati in retea de catre cinci turbine eoliene. El Hierro are deja o turbina de apa care genereaza electricitate, iar energia eoliana adaugata va permite insulei de a functiona total cu ajutorul energiei regenerabile.

Intre turbinele de apa si a noului parc eolian, insula va avea suficienta putere pentru toate nevoile sale de locuit – inclusiv instalatiile de desalinizare a apei de pe insula – pana la sfarsitul lunii viitoare, cu suficienta energie suplimentara pentru a asigura energie electrica, chiar daca vantul nu mai bate.

Insula genereaza de fapt suficient de energie pentru nevoile sale rezidentiale cu doar turbine de apa, dar puterea eoliana permite cetatenilor din El Hierro sa aiba mai multa energie, care vor fi folosite pentru a pompa apa dulce din apropierea portului de pe insula la un rezervor intr-un crater vulcanic aflat la 2.300 de metri deasupra marii. Atunci cand nu este suficient vant pentru nevoile de energie electrica, apa din rezervor va alimenta turbinele pentru a genera mai multa energie, asa ca insula va avea intotdeauna suficienta putere pentru a mentine lucrurile in functiune.

Booking.com

Check Also

Stocarea de energie in rezervoare de sare ar putea fi solutia pentru bateriile de mare densitate

Alphabet, compania mamă a Google, are o divizie experimentală numita X care se concentrează pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × four =

Booking.com