Home >> Sanatate >> O membrana revolutionara poate face inima sa bata pentru totdeauna

O membrana revolutionara poate face inima sa bata pentru totdeauna

Cercetatorii americani de la Universitatea din Ilinois si Universitatea Washinghton din St. Louis au creat o membrana care actioneaza ca un pericard artificial (membrana care externa care inveleste inima) si care va fi disponibila in circa 10-15 ani. In teorie, membrana poate functiona pentru totdeauna.

Pentru a crea aceasta membrana, cercetatorii au avut nevoie ca aceasta sa se potriveasca perfect pe inima de test, in acest caz o inima de iepure. Primul pas a fost de a scana inima pentru a crea un model 3D cu ajutorul tomografiei asistata de calculator. Apoi modelul a fost fabricat intr-o imprimanta 3D, pe care l-au folosit dupa aceea ca matrita pentru crearea membranei. Dupa ce inima a fost extrasa, aceasta a fost invelita in membrana si a inceput sa bata intr-un ritm perfect.

Dar acest dispozitiv nu este doar un pacemaker personalizat. Conform cercetatorului John Rorgers, co-leader al echipei care a dezvoltat dispozitivul, este ca un pericad artificial: „Acest pericard artificial este instrumentat cu dispozitive de inalta calitate create de omn care pot simti si interactiona cu inima in diverse moduri care sunt relevante pentru cardiologia clinica”.

Inginerul biomedical Igor Efimov spune ca aceasta membrana este progres imens.  Circuitele sunt o combinatie de senzori care monitorizeaza in mod constant comportamentul tesuturilor si electrozi care regleaza in mod precis miscarea inimii. „Cand simte ca un eveniment grav de genul atac de cord sau aritmie, poate aplica o terapie de inalta definitie. Deci, se poate aplica stimuli, stimuli electrici, de la diferite locatii catre dispozitiv intr-un mod optim pentru a opri această aritmie si de a preveni moartea subita cauzata de atacul cardiac.” a spus acesta.

Via Gizmodo

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


19 − 7 =

Booking.com