Home >> Design >> Orasul ca loc de joaca

Orasul ca loc de joaca

Ne-am obisnuit ca viata in oras sa fie dinamica, plina de viata si neprevazut. In diverse locatii din lume, orasul se metamorfozeaza, capatand personalitate si interactionand cu oamenii. Orasul devine astfel locul de joaca pentru oameni, facandu-i pe acestia sa isi redescopere umanitatea sau sa realizeze diverse implicatii ale actiunilor lor.

 

Submarinul din mijlocul orasului Milano

Milanezii au fost surprinsi sa vada iesind din mijlocul asfaltului un submarin. O masina a fost prinsa intre daramaturi, soferul abia reusind sa scape. Pana la urma s-a dovedit a fi de fapt o reclama pentru o companie de asigurari 🙂

 

Unde vrei sa evadezi?

Apasa butonul rosu aflat pe un cub negru dintr-o piata in Paris si s-ar putea ca dorinta sa iti fie indeplinita.

 

Materialismul nu duce nicaieri

Mesajul a fost exprimat printr-o serie de carucioare de cumparaturi atasate unui stalp in care adultii si copiii se putea invarti in voie.

 

Sopteste un mesaj in Ureche

Numit Yobosayo, cuvantul corean folosit pentru a atrage atentia cuiva, sculptura interactiva inregistreaza vocea celor care vorbesc in aparat si o transmit altora. Daca vorbesti in Ureche, cei de la primaria orasului Seul te vor asculta. Mai mult, in functie de cat de ascultat este un mesaj, acesta ramane in lista de redare, in timp ce mesajele nepopulare sunt transformate in muzica folosind un algoritm si distorsionand sunetul.

 

 

Tricoteaza podul Andy Warhole

Ca un tribut adus singurului pod denumit dupa un artist, 1800 de voluntari s-au strans sa impodobeasca marginile si cablurile acestui pod.

 

Gardul interactiv

In incercarea de a schimba semnificatia unui gard ca o bariera fizica, designerul Chat Travieso a transformat acest loc intr-o zona pentru comunitate une acestia se pot aduna si distra.  O parte din structura a fost transformata intr-o zona cu banci, locuri pentru biciclete, o tabla de scris, mese de picnic si alte facilitati.

 

Joaca sotron si pastreaza curatenia

Va aduceti aminte de acel joc in care aruncai o piatra si trebuia sa sari intr-un picior pana la piatra, apoi..sigur va aduceti aminte. Oficialii din Lucerne, Elvetia s-au gandit sa se foloseasca de acest joc pentru a invata copiii sa arunce mizeria in cosurile de gunoi.

 

 

 

Panoul din cuie

Lasa-ti „amprenta” asupra acestui panou in orice ipostaza doresti.

 

 

Booking.com

Check Also

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com