Home >> Transport >> Orasul Hamburg vrea sa renunte la masini in urmatorii 20 de ani

Orasul Hamburg vrea sa renunte la masini in urmatorii 20 de ani

Hamburg lucreaza la un plan care ar elimina necesitatea masinilor in urmatorii 15-20 de ani, facand orasul mai verde, mai sanatos si mai placut pentru locuit. Prin reprezentatii sai a fost propus proiectul Grünes Netz sau  „Reteaua Verde” care va creea zone pietonale si piste pentru biciclisti pentru a conecta spatiile existente si substantiale ale orasului si de a oferi drumuri sigure si fara masini pentru toti rezidentii.

Reteaua Verde din Hamburg va fi construita in urmatorii 15-20 ani si va oferi cai de legatura intre toate parcurile majore in oras, locurile de joaca, gradinile comunitatilor si cimitirele din Hamburg. Reteaua rezultata va acoperi 40% din cel de-al doilea oras ca marime din Germania, si ar trebui sa permita navetistilor si turistilor deopotriva sa calatoreasca cu bicicleta sau mergand pe jos.

Obiectivele sunt multiple. In primul rand, Hamburg recunoaste nevoia de schimbare. In ultimii 60 de ani temperatura orasului a crescut cu 9 grade Celsius, iar nivelul marii a crescut cu 20 de cm si se asteapta inca o crestere de 30 cm pana in 2100. In timp ce renuntarea la masini va reduce cantitatea de emisii C02, extinderea spatiului verde va ajuta de asemeni la atenuarea inundatiilor in urma ploilor puternice sau a furtunilor.

Mai mult, reteaua va contribui la sanatatea orasului si a locuitorilor sai. Purtatorul de cuvant al orasului, Angelika Fritsch spune ca “Va oferi oamenilor posibilitatea sa mearga, inoate, sa faca diverse sporturi acvatice, sa se bucure de picnicuri si restaurante, sa experimenteze starea de calm si sa vada natura si viata salbatica chiar in oras. Asta va reduce nevoia de a lua masina pentru a merge in afara orasului in week-ends”

Reteaua Verde din Hamburg este doar o parte din trendul aflat in crestere, de-a lungul intregii Europe, pentru a creea retele cuprinzatoare pentru biciclisti care nu includ doar centrele oraselor si centurile, in plus conecteaza orasul cu suburbiile. Copenhaga are poate cel mai ambitios plan pentru a construi 26 de „superautostrazi” pentru biciclisti care se vor extinde departe de centrul orasului, totul ca urmare a planului de a deveni neutrii din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in 2050.

 

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com