Home >> Sanatate >> Pacemaker-ul care se alimenteaza prin bataile inimii

Pacemaker-ul care se alimenteaza prin bataile inimii

Elvetienii sunt renumiti pentru ceasurile pe care le fac iar acum doi ingineri au dus mai departe ideea ceasului care se incarca prin miscarea mainii si care functioneaza fara baterie. Prototipul, prezentat la conferinta de cardiologie in Europa la sfarsitul lunii trecute, functioneaza prin preluarea energiei din bataile inimii.

Cardiologistul si inginerul Rolf Vogel de la Universitatea din Bern a inceput sa lucreze la aceasta idee cu patru ani in urma, bazandu-si cercetarea pe designul primului ceas automat de mana, o tehnologie inventata prima data in 1777. El si studentul sau, Adrian Zurbuchen, au scos intai toate partile care nu erau necesare din ceas pentru a-i reduce greutatea si marimea, apoi au dezvoltat o structura personalizata care permite sutura dispozitivului direct pe suprafata inimii. Odata pus, dispozitivul functioneaza prin preluarea batailor inimii care invart mecanismul ceasului, desfasurand progresiv un arc mecanic. Arcul complet incarcat se desfasoara incet si invarte un mic generator electric.

Cercetatorii au testat prototipul pe porci si au obtinut functionarea pacemaker-ului la 130 de batai pe minut fara nicio baterie instalata. Urmatorul pas este integrarea dispozitivului cu un circuit electronic care va prelua energia furnizata de bataile inimii si o va stoca pentru a fi utilizata de dispozitiv.

Credit imagine European Society of Cardiology (ESC)

Via ScienceDaily

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


19 − seventeen =

Booking.com