Home >> Turism >> Paradisuri grecesti

Paradisuri grecesti

Subiect a numeroase filme, articole, documentare si emisiuni TV, insula Santorini este o destinatie de top in Grecia. Localizata in Marea Egee la aproximativ 200 km de Grecia continentala si facand parte din insulele Ciclade, Santorini este acum doar o parte din ceea ce a ramas in urma unei eruptii vulcanice care a distrus mare parte din insula.

Sate idilice au fost construite pe aceasta insula, oferind o imagine de exceptie dinspre mare. Pe langa eruptia vulcanica si satele sale, insula Santorini este faimoasa pentru apusul romantic si statiunile de lux. Vacantele in Santorini reprezinta o experienta deosebita aproape pe tot parcursul anului, insula fiind vizitata incepand din aprilie pana in noiembrie cu ajutorul multiplelor nave de croaziera care andoca aici. In plus, datorita legaturilor cu continentul si cu celelalte insule, vacantele in Santorini pot fi combinate cu vizitarea altor destinatii turistice.

Prezenta umana pe aceasta insula pare sa fi existat inca de la mijlocul mileniului 3 i.Hr. Excavare la Akrotiri a confirmat faptul ca activitatea omului pe insula a continuat pana la eruptia vulcanului in jurul anului 1600 i.Hr., care a ingropat in intregime insula sub straturi foarte groase de pozzuolona. Toate urmele de activitate umana au dispărut de pe insula pana la sfarsitul secolul 13 i.Hr.

Numele Santorini a fost dat de catre cruciati, dupa biserica Aghia Irini (Sfanta Irina), biserica care unii o indica ca locatie la Perissa sau, dupa alti cercetatori, la Riva in Thirasia. Dupa cucerirea si dominatia turca, in secolul 19 insula devine parte a Greciei si pana la inceputul secolului 20, aici se produceau textile, rosii si vin. Cutremurul din 1956 a redus din nou populatia insulei iar situatia economia din zona s-a redresat abia in anii 70, odata cu dezvoltarea turismului.

O alta insula incarcata de istorie este Zakynthos, poate cea mai frumoasa si populara insula din Marea Ionica. Localizata in sudul regiunii Kefalonia, este foarte cunoscuta in lume pentru plajele cu ape limpezi si viata de noapte intensa, ceea ce o face o destinatie predilecta pentru tineri. Cea mai celebra plaja este Navagio, cu nisipul auriu si apa de un albastru exotic. Alte plaje superbe sunt Vassilikos, Gerakas, Spiantza. Datorita plajelor line si apei curate, aceste plaje sunt folosite pentru reproducerea broastelor testoase de mare cunoscute sub numele de Caretta-Caretta.

Potrivit lui Homer, primul locuitor al insulei a fost Printul Zakynthos, fiul regelui Dardanos din Troia, care a sosit aici intre 1500 si 1600 i.Hr. Ulterior, insula a fost locuita de arcadienii, a caror cultura s-a dezvoltat prin exploatarea solului fertil. Locuitorii acestor zone au infiintat si alte colonii (bine-cunoscuta Zakantha in Spania, a carei cultura a inflorit pentru mai mult de o mie de ani, pana la 218 i.Hr., cand a fost distrusa de Annivas). O alta colonie a fost, de asemenea, Kodonies in Creta.

Ulterior, Zakynthos a fost cucerita de regele Arkisos din Cephalonia si a fost ulterior recucerita de celebrul Ulise. Odata cu revenirea lui Ulise la Ithaca, s-a semnat un tratat de acordare a autonomiei si democratiei pe insula, primul de acest fel din zona elena. De-a lungul istoriei, insula a fost cucerita de corintieni, macedoni, romani. In 34 d.Hr. Maria Magdalena si Maria Klopa, in drumul lor spre Roma , au adus crestinismul pe insula si numele satului Maries este o dovada a acestui fapt. In fiecare an exista o ceremonie mare pentru a comemora acest eveniment. Apoi insula a fost cucerita de venetieni, francezi, ca in secolul 18 sa fie cucerita de turci pentru o scurta perioada, apoi de englezi iar la jumatatea secolului insula apartine din nou grecilor.

Booking.com

Check Also

Cu familia in vacanta

Mai este putin pana la inceperea sezonului estival si multi dintre noi si-au facut deja …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com