Home >> Arhitectura >> Parcari auto sub parcuri publice

Parcari auto sub parcuri publice

In atentia primarilor din Romania: parcarile auto complet automatizate pot fi instalate si sub parcuri. Ne-o dovedeste proiectul din Brooklyn, unde primaria intentioneaza sa construiasca o parcare automatizata cu 700 de locuri sub viitorul parc Willoughby Square.

Cand parcul va fi disponibil publicului in 2016, va avea la suprafata spatii verzi, gradini, zone de picnic si fantani arteziene pentru bucuria locuitorilor zonei. Iar sub acest parc va exista parcarea, care va bucura atat locuitorii prin reducerea poluarii cat si soferii care vor avea unde sa isi lase masinile.

Cum functioneaza sistemul de parcare: soferul intra pe o rampa in cadrul parcarii. Pe un ecran vor exista indicatii pentru parcarea masinii in spatiul necesar pentru ca aceasta sa poata fi manevrata. Soferul blocheaza masina si isi foloseste cardul pentru a plati parcarea. Masina este preluata apoi automat si garata in cadrul parcarii. La intoarcere, soferul foloseste acelasi card si masina ii este adusa. Simplu si eficient.

 

Via New York Times

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com