Home >> Arhitectura >> Parisul va avea un al doilea zgarie nori, dupa 42 de ani

Parisul va avea un al doilea zgarie nori, dupa 42 de ani

Numit simplu „Triunghiul” de catre parizieni, constructia abia a primit aprobarea de a fi ridicata, dupa opozitia inversunata a locuitorilor zonei si nu numai. Consiliul orasului Paris a aprobat constructia celui de-al doilea zgarie nori din capitala franceza, „Tour Triangle”, care va fi ridicat în site-ul expozitional Parc des Expositions aflat in Porte de Versailles, Paris, Franta.

Proiectat de Herzog & De Meuron, la cei 180 de metri inaltime cladirea va fi a treia cea mai inalta cladire din oras, depasita de de un alt zgarie-nori si turnul Eiffel. Forma sa este motivul partial pentru care s-a declasat moratoriul initiala cu privire la crearea unor astfel de cladiri inalte in centrul orasului.

Turnul triunghiular aduce putin cu o piramida ca forma, si se ingustează spre partea de sus pe toate partile, dar cel mai mai mult de-a lungul unei fatade. Cladirea din otel si sticla este categoric moderna fata de cladirile învecinate. Poate ca si Turnul Eiffel, initial neapreciat de locuitori, sau Centrul Pompidou, un muzeu care la randul sau a intampinat multe critici, Triunghiul ar putea deveni o pictograma in oras de-a lungul timpului.

Contestatarii proiectului spun ca se va schimba zona odata cu aceasta constructie, mai ales ca timp de decenii nu s-au acceptat cladiri mai mari de 30 de metri, cat un bloc cu 10 etaje. Suporterii proiectului insa vad in proiect noi locuri de munca atat in timpul constructiei cat si dupa si un posibil reper al orasului.

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com