Home >> Tehnologie >> Phoneblok – telefonul modular adaptat cerintelor tale

Phoneblok – telefonul modular adaptat cerintelor tale

S-ar putea sa nu fie niciodata ceva mai mult decat o idee, dar acesta idee ar putea schimba total modul in care intelegem sa folosim terminalele mobile.

Este cunoscut faptul ca aparatele electronice au durata scurta de viata. Motivele tin atat de modul in care sunt facute pentru a tine costurile sub control, de limitarile tehnologice din momentul productiei si de dorinta noastra de a avea ceva nou in permanenta. Odata cu noile aparitii pe piata, terminalele vechi ajung deseuri.

Phoneblok vine cu ideea de modularitate astfel incat atunci cand ai nevoie de o baterie mai mare pentru ca esti genul care vorbest mult la telefon, sa nu schimbi telefonul ci doar bateria, renuntand eventual la alte facilitati pe care nu le folosesti in acel moment sau deloc. Sau daca esti genul care faci fotografii cu telefonul, sa pui un modul care are o camera mai puternica. Sau sa poti schimba placa de baza astfel incat sa foloseasca cel mai nou software disponibil.

Cu acest proiect se doreste ca firmele sa contribuie pentru realizarea unui terminal cat mai performant, in loc ca firmele sa isi lanseze fiecare propriul terminal. Pentru utilizatori, aceasta contributie comuna s-ar traduce in costuri mai mici de achizitie si intr-o flexibilitate mai mare. Sa vedem insa daca companiile vor fi interesate de un proiect comun fiind vorba de o piata in continua crestere, din care fiecare isi doreste sa ia o bucata cat mai mare.

 

Via Treehuger

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


14 − 8 =

Booking.com