Home >> Transport >> Piata bicicletelor electrice va ajunge la 11 miliarde dolari in 2020

Piata bicicletelor electrice va ajunge la 11 miliarde dolari in 2020

Bicicletele electrice sunt considerate a fi prietenoase cu mediul si un mod placut de deplasare. Chiar daca bicicleta clasica este modelul de ecologie, avantajul unei biciclete electrice nu trebuie subestimat. Multi dintre acesti e-biciclisti nu ar folosi bicicleta daca nu ar avea un motor electric care sa ii ajute, asta pentru ca fie au un drum lung de parcurs sau o zona cu urcusuri sau pentru ca nu sunt intr-o conditie medicala buna sau pur si simplu pentru ca sunt lenesi 🙂 Nu asta este insa important cat faptul ca este folosita bicicleta in locul masinilor.

Previziunea curenta este ca industria bicicletelor electrice va creste de la 8.4 miliarde dolari in 2013 la 10.8 miliarde dolari in 2020. China este principala piata pentru aceste biciclete, 9 din 10 biciclete electrice fiind vandute aici.

Asta nu inseamna ca in Europa nu se misca lucrurile. In Vest competitia intre producatori este mare si deja aici se castiga 20% din banii dati pe biciclete la nivel global. In America de Nord piata se adreseaza clientilor tineri care descopera bicicletele electrice ca un mod nou si interesant de transport si mai putin de divertisment. Chiar si piata chineza cu cele 28 milioane de unitati vandute anual se va schimba din momentul in care se va trece de la bateriile cu acid pe baterii litiu-ion. Previziunile arata ca in 2013 se vor vinde circa 31 milioane de biciclete electrice ca in 2020 sa se ajunga la o valoare de 38 milioane de unitati vandute.

 

Via TreeHuger

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com