Home >> Transport >> Pista de biciclete luminoasa inspirata de Van Gogh

Pista de biciclete luminoasa inspirata de Van Gogh

Deschisa zilele trecute pentru public in orasul Nuenen, Olanda, pista pentru biciclisti luminata stocheaza lumina zilei pentru a crea modele stelare care ghideaza biciclistii in intuneric. Prima de acest fel din lume, formele turbionare ale pistei sunt recunoscute ca fiind inspirate de unul dintre cele mai faimoase picturi a lui Vincent van Gogh.

Dezvoltata de inovatorul artist olandez Daan Roosegaarde impreuna cu specialistii in infrastructura de la compania Heijmans, pista de biciclete este un prototip potential pentru alte piste care vor folosi o tehnologii inteligente de vopsire impreuna cu propuneri de imbunatatire a proiectului.

Partial sistem de iluminat si partial arta, pista a fost creata in regiunea unde s-a nascut Van Gogh, ceea ce explica si alegerea modelului luminos. Conform creatorului, „Am vrut sa creez un loc unde oamenii vor experimenta modul special in care tehnica se combina cu experienta – pentru mine asta inseamna tehno-poezie”.

Forma turbionara la care face referinta pista de biciclete se refera la pictura „Noapte instelata” pictata de Van Gogh in 1889 si arata idealizarea imginii pe care o vedea pictorul de la fereasatra din partea de est a azilului Saint-Rémy-de-Provence unde acesta era internat. Pictura este acum parte din colectia permanenta a Muzeului de Arta Moderna din New York .

 

Booking.com

Check Also

Toyota va renunta la motoarele cu combustie interna pana in 2040

Toyota încearcă să aduca noi  vehicule in gama prin sistarea producției de motoarele tradiționale cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com