Home >> Design >> Plante de apartament naturale care nu necesita prea multa atentie

Plante de apartament naturale care nu necesita prea multa atentie

Plantele de apartament naturale sunt o prezenta binevenita in orice casa, cu conditia sa fie ingrijite. Cultivatorii urbani se confrunta cu o provocare deosebita: gasirea de plante care pot imbunatati tonusul si care pot fi pastrate in apartamente si balcoane chiar daca traiesc in conditii nu foarte ideale. Exista diverse tipuri de plante care nu necesita prea mult efort si care ar putea supravietui chiar si unei lipse acute de atentie. Sunt plante care vor prospera in apartamente mici, birouri si colturi de camere.

Cactusul: daca poate supravietui in desert, cu siguranta o poate face si intr-un apartament. Poate nu este cadoul ideal de 1 Martie sau 8 Martie, dar cu siguranta cactusul este in topul celor mai bune plante de apartament naturale care necesita doar un minim de atentie. Nu necesita prea multa apa si va fi gasita inca verde la intoarcerea dintr-un scurt concediu, cat timp a fost pusa langa o fereastra pentru a capta lumina solara.

Aloe: este usor de crescut, ii place soarele. Este o alegere foarte buna pentru o fereastra de bucatarie insorita. Pe langa proprietatile de curatare a aerului, gelul din planta ajuta la vindecarea arsurilor si taieturilor.

Ficusul: fiind o planta ceva mai mare, ficusul se preteaza apartamentelor sau caselor cu tavane inalte sau locuri care permit sa creasca in inaltime. Este genul de planta care poate sta in coltul camerei pentru ca prefera luminarea indirecta de la soare. Trebuie udata la fiecare doua trei zile si adaugat putin fertilizator in fiecare an.

Aglaonema sau evergreen-ul chinezesc: este printre cele mai usor de crescut si intretinut plante de apartament naturale.  Poate tolera o mare varietate de lumina si are nevoie doar de putina apa, asa ca va rezista ani buni de zile, chiar daca nu sunteti gradinar profesionist. In plus, poate actiona ca un purificator de aer pentru camera.

Violeta africana: nu este doar frumoasa dar este si ieftin si usor de intretinut. Va inflori pentru circa noua luni la un moment dat si are nevoie de lumina solara moderata. Nu folositi foarte multa apa pentru a nu ucide planta, asa ca trebuie udata doar cand pamantul de deasupra este uscat la atingere.

Peperomia: este foarte usor de crescut, compacta iar frunzele au o culoare placuta. Nu necesita prea multa atentie, ceea ce o face perfecta pentru apartamente. Necesita lumina moderata spre putina dar ii place umiditatea, asa ca e o idee buna ca frunzele sa fie udate cand se uda si planta.

Crinul pacii sau floarea lunii este cunoscuta pentru abilitatea de a neutraliza toxinele gen monoxidul de carbon. Un alt beneficiu este visul orcarei persoane care are o planta naturala in casa: planta ii va spune cand are nevoie de apa prin faptul ca isi lasa frunzele sa se indoaie. Este recomandata udarea odata pe saptamana si pastrarea plantei ceva mai departe de lumina pentru ca prefera lumina indirecta.

Booking.com

Check Also

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


17 − seven =

Booking.com