Home >> Mediu >> Pregatira gradinii pentru primavara – partea II

Pregatira gradinii pentru primavara – partea II

Daca aveti vreun arbust cu frunze cazatoare care nu este plasat prea bine in gradina, acum este momentul sa-l mutati intr-o noua locatie, cat timp este in stare latenta. Faceti o dana larga in jurul arbustului pentru a-l scoate si a lua cat mai multa radacina pentru noua locatie. Cand plantati arbustii in noua pozitie, incercati sa-i pozitionati la acelasi nivel cum au fost anterior in sol si nu uitati sa ii udati bine dupa aceea.

Chiar daca este frig afara, este o perioada buna pentru a rezolva diverse sarcini care de obicei sunt amanate. Fixati gardurile si portile si orice alta structura din gradina care necesita reparatii. Daca este necesar, tratati lemnul cu diverse solutii pentru a-l pastra in stare buna in timpul sezonului uscat.

Curatati si reparati ustensilele de gradinarit, acestea trebuie sa fie pregatite pentru utilizarea lor in primavara. Avand grija de aceste unelte nu doar va ajuta sa le pastrati mai mult timp, dar va scuteste si de alte cheltuieli suplimentare si nu permite raspandirea bolilor, in special in cazul uneltelor care interactioneaza direct cu culturile, cum sunt foarfecele de gradina care pot pastra pe lame bacterii si ciuperci ce vor afecta plantele sadite. In plus, ascutirea uneltelor le va imbunatati performanta si vor fi mai usor de utilizat, cu rezultate mai bune.

Creati o zona de compost; daca nu aveti deja, este cazul sa faceti una. Poate fi o zona in care se pastreaza compostul deja pregatit sau o zona unde veti aduce propriul compost. Folositi scanduri de lemn pentru a delimita zona si un sistem de acoperire pe timpul iernii. Existenta acestei zone de compost, mai ales cand e vorba de compostul propriu, va ajuta la scaderea costurilor si utilizarea de materii organice pentru plante si legume. Compostul poate contine iarba taiata, diverse bucati de legume, bucati mici de lemn, hartie etc. Va fi necesar intoarcerea materialului de compost in fiecare luna pentru a-l pastra aerisit.

Citeste partea I

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com