Home >> Mediu >> Pregatirea gradinii pentru iarna

Pregatirea gradinii pentru iarna

Trecerea la perioada de iarna pentru gradina inseamna in principal curatarea si acoperirea plantelor existente. Pe masura ce se apropie iarna si temperatura scade, acele plante care nu sunt distruse de înghet se pregatsc pentru hibernare.

Scoateti afara din gradina tulpinile si frunzele florilor si legumelor pentru a preveni posibilitatea de a adaposti agenti patogeni si oua de insecte peste iarna. Vremea rece este o perioada buna pentru a face reparatii mai mari sau mai mici, fie ca vorbim de curatarea pamantului, verificarea problemelor la pompa de motorina a utilajului folosit pentru sapat, cautarea unui nou generator electric la un pret bun,  redefinirea spatiului alocat gradinii si mutarea acelor ghivece de flori care stau afara.

Desi pare ca toata activitatea din gradina s-a oprit, inca se intampla multe sub pamant pana ca acesta sa ingheze.  Copacii recent plantati, arbustii, plantele perene si bulbii pusi, tuturor le cresc radacini bazandu-se pe elementele nutritive din sol si umiditatea din jurul lor. Ramele si diversi microbi din sol inca mai proceseaza materia organica pe care o gasesc. Cel mai probabil, mulciul impastiat de cu vara pe pamant pentru acoperirea solului dintre plantele din gradina s-a descompus si a intrat in sol. Este important sa fie imprastiat un nou strat subtire de mulci pentru a proteja plantele si solul in lunile de iarna. Ideea nu este atat de a pastra solul cald cat pentru a pastra o temperatura cat mai constanta inainte de a ingheta. Frunzele cazute din copaci pot reprezenta o solutie foarte buna pentru un mulci de calitate, deci strangeti orice gramada de frunze pentru a fi folosita mai tarziu.

Cum se protejeaza plantele perene? Taiati portiunile uscate pentru a elimina oua de daunatori si boli care pot persista, lasand doar tulpinele care arata sanatoase. Folositi un compost de plante moarte pentru a crea un mulci pentru pamant. Gramezile calde si active ucid semintele de buruieni si agentii patogeni. Aruncati plantele care apar cu probleme la gunoi, nu le folosit pentru compost. In cazul bulbilor puneti un pat de ramuri de brad sau molid pentru protejarea solului de deplasare din cauza zapezii si de rupturi din cauza inghetului. In caz contrar bulbii pot iesi la suprafata, mai ales daca nu au fost plantati adanc in pamant. Protejati coaja copacilor tineri de roaderea de catre animale prin produse ce se gasesc in comert.

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com