Home >> Mediu >> Pregatirea gradinii pentru primavara – partea I

Pregatirea gradinii pentru primavara – partea I

Iarna este o perioada linistita in gradina, dar nu va dura mult pana ca primavara sa isi reintre in drepturi si veti fi prinsi in frenezia semanatului de seminte si cultivarea gradinii pentru a reveni la viata. Perioada de iarna este foarte buna pentru a pregati din timp culturile.  Puteti pregati bulbii pentru flori de vara, cum ar fi crini, gladiole sau Ranunculus, plante care pot fi plantate la inceputul primaverii pentru a avea o gradina cat mai colorata.

Inainte de a va apuca de plantat, este necesar sa fie efectuate cateva actiuni pentru ca plantele si legumele sa creasca fara probleme. Curatati pamantul pentru flori si legume si departajati culturile intre ele cu borduri. Acolo unde este necesar, puteti folosi pentru saparea pamantului un motocultor, poate fi cumparat de pe site-uri de profil gen Covera. Curatentia va include si indepartarea frunzelor si altor resturi din zona de cultivare. De obicei aceste actiuni se fac inainte de venirea iernii, dar se pot face si la inceputul primaverii. Daca solul permite, se poate pune un strat de circa 5cm de materie organica cum ar fi gunoiul de grajd bine putrezit, compost sau deseuri verzi reciclate.

Curatati solarul inainte de venirea primaverii, cand fiecare lucru trebuie sa fie la locul sau. Scoateti resturile vegetale si dezinfectati zona cu o solutie speciala pentru gradina. Nu uitati sa dezinfectati si geamurile, diversi daunatori pot rezista peste iarna in cele mai mici colturi si crapaturi. Verificati integritatea solarului si folositi solutii anti rozatoare pentru a tine la distanta soarecii si cartitele. Folositi de asemenea diverse solutii pentru a indeparta melcii, larvele de gargarite si coloniile de afide care se adapostesc peste iarna. Curatenia trebuie sa includa si vasele folosite si tavile pentru seminte pentru a preveni infectarea plantelor cu diverse boli. Ventilati solarul bine in urmatoarele zile astfel incat sa se usuce cat mai bine.

Semanati seminte care au nevoie de un sezon mai lung. In ianuarie si februarie puteti incepe sa semanati seminte de plante si legume care necesita un sezon mai lung de crestere, cum ar fi muscatele (Pelargoniums), Begonias, Antirrhinums, ardeiul si vinetele. Desigur, vor trebui sa fie cultivate intr-un mediul incalzit pentru a asigura o crestere optima.

Instalati diverse sistemele de colectare a apei pentru a colecta apa de ploaie. Nu doar ca veti ajuta mediul inconjurator dar apa de ploaie este buna pentru plante cum ar fi cameliile, rododendronul si afinele, asta pentru ca apa de chiuveta este de obicei usor alcalina. Puneti sistemele de colectare sub burlane pentru a beneficia de cat mai multa apa de ploaie colectata.

 

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com