Home >> Tehnologie >> Pregatiri de iarna

Pregatiri de iarna

Pentru ca iarna ia in stapanire tara, e cazul sa incepem sa ne gandim la diverse echipamente care sa ne ajute sa iesim cu bine din iarna. Chiar daca in orase de multe ori parte din obligatii sunt preluate de primarii, sunt diverse situatii in care primaria nu poate ajuta sau in care fiecare trebuie sa ne descurcam cat mai bine. Vorbesc evident de caldura, mancare si dezapezire, o sarcina in plus care trebuie efectuata pentru a ajunge la primele doua de la si catre serviciu sau scoala.

Daca stam la casa in mod special dar nu numai, e cazul sa avem in vedere freze de zapada, pretul lor incepe de la 300 de lei si poate ajunge si la zeci de mii de lei pentru cele profesionale. Ar putea parea un moft dar frezele de zapada sunt foarte utile pentru dezapezirea curtii si zonelor din jurul casei, iar pentru unii este chiar o afacere in toata regula prin dezapezirea facuta contra cost in alte locatii.

Tot din categoria uneltelor de necesitate pe timp de iarna, ar fi bine sa luam in calcul si un generator curent electric pentru momentele cand se intrerupe curentul. Energia electrica a devenit de neinlocuit in casele noastre si lipsa ei devine o povara. In plus, multi oameni folosesc diverse radioare electrice pentru incalzire, fara alta sursa alternativa. Generatoarele de curent electric sunt ideale pentru utilizarea in camping-uri, case de vacanta, centrale termice si evident ca sursa auxiliara in cazul intreruperii curentului electric. De retinut ca acestea necesita alimentare cu combustibili gen benzina sau motorina iar rezervorul poate asigură functionarea continua timp de cateva ore bune la 2/3 din sarcina.

De obicei, generatorul asigura suficienta energie pentru utilizarea casnica si poate fi utilizat aproape oriunde. Exista evident si generatoare permanente care pot fi utilizate pe parcursul intregului an, dar pretul lor este destul de mare, de ordinul zecilor de mii de lei si se preteaza doar pentru anumite situatii.

Si evident, nu trebuie sa uitam de hidrofor pentru alimentarea cu apa din puturi sau fantani, un astfel de aparat care poate scoate apa de la 7 metri adancime. Hidroforul poate fi folosit la rezervoare de apa, instalatii casnice, agricultura la scara mica, gradinarit, alimentare cu apa potabila, sisteme de mici irigatii.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com