Home >> Turism >> Pregatiri de vacanta

Pregatiri de vacanta

O calatorie de succes, indiferent ca este de afaceri sau un concediu cu familia, depinde de o pregatire adecvata.  De obicei plecam in vacante cu prea multe sau fara lucruri esentiale. Ce trebuie sa facem si ce trebuie sa luam in vacanta?

Primul pas este sa ne gandim la destinatia de vacanta. Calatoriile extind perspectiva noastra asupra lumii, mai ales daca mege in alte tari. Vom fi astfel expusi la divese culturi, produse alimentare si pentru calatoriile in afara tarii, vom auzi de cele mai multe ori o alta limba vorbita.

Multe tari incuraja turismul international ca o modalitate de a stimula economiile lor locale sau nationale, dar exista unele tari si culturi care privesc straini cu suspiciune. Chiar si in unele destinatii populare din tari  „civilizate” este usor de a deveni o victima pentru hoti sau pentru taximetristi si diversi afaceristi care vor incerca sa va insele la pret. Cea mai buna protectie este sa fim in alerta, sa rezerva excursii prin intermediul agentiilor de încredere si sa nu calatorim singuri catre o destinație necunoscută. Asigurati-va ca stiti traditiile din tara in care doriti sa calatoriti inainte de a incepe calatoria dumneavoastra.

Luati actele necesare de care aveti nevoie. In cazul copiilor sub 14 ani, pentru calatoriile in afara tarii este necesar ca acestia sa aiba pasaport. Nu uitati rezervarile la hotel, asigurarile si alte acte necesare. Nu luati toate cardurile la dumneavoastra, doua carduri ar trebui sa fie suficiente, eventual anuntati banca ca veti calatori in alta tara pentru a nu va bloca accesul la bani pe motiv de frauda. Ca sume de bani, impartiti banii in mai multe parti astfel incat daca se pierd sau sunt furati sa nu ramaneti fara niciun ban.

Daca mergeti cu masina personala, verificati starea tehnica a masinii si rezolvati eventualele probleme aparute. Este intotdeauna o idee bună sa aveti pregatit un itinerar pentru calatorie si sa verificati starea vremii pentru destinatia dorita. Itinerariul ar trebui sa aiba o lista de activitati zilnice planificate si cunoscute de cei apropiati, inclusiv numele, adresa si numarul de telefon de la hotelul sau locul in care veti inopta. Cei care calatoresc in mod frecvent sau fac parte din diverse grupuri de calatori folosesc acum statii auto (vezi aici oferta statii auto) pentru a comunica intre ei.

Folositi sistemele de navigatie GPS. Acum este usor sa gasiti GPS-uri ieftine care contin harti detaliate ale traseelor precum si adresele si coordonatele GPS ale locurilor pe care aveti de gand sa le vizitati. Incercati sa programati calatoria in timpul zilei pentru a evita pericolele de conducere pe timp de noapte, cum ar fi animalele traversează drumul. De asemenea, acolo unde legislatia tarii respective permite, folositi detectoare radar (vezi oferta completa). Retineti ca acestea nu sunt legale in multe tari, asa ca e bine sa va informati din timp. Este foarte important sa planificati totul inainte de a pleca. Odata ce va aflati pe drum, va fi mai greu sa obtineti informatiile de care aveti nevoie, in special intr-o tara straina.

Daca calatoriti cu copiii, acestia se plictisesc repede in masina si au foarte putina rabdare. Pentru a nu strica concediul tuturor, stabiliti un itinerariu care sa includa si destinatii de vacanta pentru acestia, in functie de varsta pe care o au. Asigurati-va ca copiii dumneavoastra poarta haine confortabile, au la dispozitie diverse gustari si bauturi precum si o multime de lucruri pentru a le mentine interesul pe parcursul calatoriei. Traditionale de jocuri de calatorie cu masina sunt inca surprinzator de apreciate si longevive.

Booking.com

Check Also

Cu familia in vacanta

Mai este putin pana la inceperea sezonului estival si multi dintre noi si-au facut deja …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × 2 =

Booking.com