Home >> Arhitectura >> Proiect arhitectural – satul vertical construit sub un pod

Proiect arhitectural – satul vertical construit sub un pod

Apartamente, magazine si chiar o scoala sunt planificate ca o modalitate de a reutiliza un set de viaducte in Italia. In partea de sud a Italiei, de-a lungul unei autostrazi vechi care serpuieste prin munti, o serie de poduri uriase din beton vor fi in cele din urma transformate in sate verticale – daca guvernul poate veni cu bani pentru a construi proiectul.

Cu patru ani in urma, autoritatile locale au decis sa preia o sectiune din autostrada scoasa din uz si sa construiasca un nou drum principal. Ei au organizat un concurs de design pentru a gasi o modalitate de a reutiliza infrastructura veche, in special viaductele care apar intre dealuri. Ideea castigatoare: un design care adauga locuinte, birouri si magazine in fiecare pod.

„Guvernul a solicitat un mod durabil de a pastra aceste poduri”, spune Manal Rachdi de la firma de arhitectura Oxo Arhitectura, care a lucrat la acest proiect impreuna cu Samuel Nageotte, Philippe Rizzotti si Tanguy Vermet. „Podurile erau atat de frumoase si pozitia lor a fost atat de strategica, incat am dorit sa le transformam in locuinte.”

Fiecare apartament sau birou va fi stabilit intr-un spatiu in structura podului existent, astfel incat de la distanta, podul va arata la fel. Pe deasupra, o parte a podului va fi transformat intr-o zona de promenadă pietonala, in timp ce o alta parte va fi utilizat in continuare pentru traficul local, astfel incat locuitorii sa poata conduce pana acasa.

Datorita formei dramatice a terenului din jur , fiecare parte a „satului vertical” are o vedere incredibila la mare sau la fermele si padurile din apropiere . Arhitectii si-au imaginat zona ca o modalitate de a aduce noi rezidenti în zona – pensionari probabil din Europa de Nord care doresc să se bucure de clima blanda din Calabria – si care vor ajuta la construirea economiei locale.

Energia electrica va veni din energie geotermală , datorita faptului ca in apropiere se afla un vulcan. Deoarece pe pod vor fi construite birouri si probabil chiar o scoala, cei mai multi isi vor rezolva solicitarile la cateva minute de mers sau urcat. „Ideea este de a transforma in ceva similar unui oras in pod”, spune Rachdi .

Dar provocarea este de a gasi bani pentru a construi acest proiect. Alte proiecte de constructii de pe aceeași autostradă au fost o mare sursa mare controverse : UE a descoperit ca subventiile pentru reparatii si noi drumuri au fost cheltuite in mod fraudulos si acum cativa ani a solicitat guvernului italian sa returneze sute de milioane de dolari . Economia locala lupta pentru a supravietui, dar este neclar daca si cand aceste sate verticale vor fi finantate.

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


one × 5 =

Booking.com