Home >> Arhitectura >> Proiect pentru transformarea stadioanelor din Brazilia in zone de locuit

Proiect pentru transformarea stadioanelor din Brazilia in zone de locuit

Imaginati-va convertirea spatiului din jurul terenului intr-un sistem modular plug&play care transforma stadionul intr-o zona rezidentiala, pastrand zona centrala a acestuia pentru a fi folosita pentru evenimente sportive, spatiu verde,  evenimente mixte de recreatie sau chiar zone comerciale si pentru institutiile publice.

Architectii Axel de Stampa si Sylvain Macaux, cei care au imaginat acest concept de design radical, indica faptul ca cea mai mare competitie sportiva de fotbal ce s-a desfasurat in acest an in Brazilia, a lasat o serie de stadioane noi sau refacute in stare latenta, fara posibilitatea ca ele sa fie folosite la intreaga capacitate dar pentru care s-au investit foarte multi bani.

Chiar daca unele dintre aceste stadioane vor mai fi folosite pentru diverse evenimente, inclusiv sportive, altele ar putea fi folosite in complexe urbane hibride in loc sa fie demolate. Rezidentii ar putea folosi atat facilitatile existente dar ar putea participa la aceste evenimente ca angajati ai acestor stadioane.

 

 

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


nine + seven =

Booking.com