Home >> Tehnologie >> Rusia va construi o centrala nucleara plutitoare

Rusia va construi o centrala nucleara plutitoare

Construita pentru zonele unde energia electrica nu poate fi furnizata prin mijloacele uzuale, centrala nucleara plutitoare va fi condusa de un echipaj de 69 de oameni si va fi functionala incepand cu 2019. Prima de acest gen din lume, vasul va contine o pereche de mici reactoare nucleare folosite pentru propulsia navelor care vor fi capabile sa genereze circa 70MW de electricitate, capacitate suficienta pentru a furniza energia electrica, caldura si desalinizarea apei pentru 200.000 de oameni.

Constructia vasului Akademik Lomonosov a inceput pe 15 Aprilie 2007. La final, vasul va costa 232 milioane USD si cand va fi operational va suplini necesarul de electricitate pentru orasul Severodvinsk si pentru zona de constructie a navelor din Sevmash.

Desigur, exista intrebari privind ceea ce reprezinta in esenta un vas nuclear mobil, dar în loc de a folosi uraniu puternic îmbogatit ca reactoare de pe spargatoare de gheata rusesti traditionale, unitatile Akademic Lomonosov vor fi modificate pentru a rula pe uraniu usor îmbogatit care sunt conforme cu cerintele Comisiei Internationale pentru Energie Atomica pentru a preveni furtul de combustibil nuclear si transformarea acestuia in arme nucleare. 

 

Via Inhabitat.com

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


thirteen + one =

Booking.com