Home >> Tehnologie >> Scurt istoric al bijuteriilor

Scurt istoric al bijuteriilor

Pe parcursul mileniilor de progrese in domeniul bijuteriilor, omenirea a trecut prin mai multe schimbari de moda, care au fost puternic influentate de bijuterii si alte obiecte decorative. Iata cateva informatii interesante despre acestea:

– Bijuteriile si alte obiecte decorative sunt la fel  de vechi ca omenirea.
– Diamantele au fost descoperite pentru prima data in India , in urmă cu peste 2400 de ani. Cel mai mare furnizor actual de diamante este America de Sud .
– Traditia de a da un inel de logodna a fost introdusa de catre Maximilian de Austria in 1477 . Acesta i-a dat viitoarei sotii Maria de Burgundia un inel lucrat cu maiestrie ca o promisiune de casatorie.
– Egipt și Mesopotamia au fost primele doua civilizatii antice care au inceput productia organizata de bijuterii.  Realizarile lor in prelucrarea metalului si colectarea bijuteriilor au jucat un rol important pentru dezvoltarea acestui domeniu.
– Cel mai mare diamant care a fost gasit vreodata se numeste „Cullinan”, in greutate de 590 grame.
– Unele dintre stiluri de moda cele mai notabile care au afectat productia de bijuterii sunt victoriana, romantismul , Art Deco , Art Nouveau , renascentist. Astazi aceste bijuterii vintage sunt foarte apreciate atat de colectionari cat si de clienti (mai multe detalii aici)
– Primele bijuterii au fost facute din orice material usor disponibile in imprejumirea locului.
– Odata cu aparitia metalului, au aparut si primele bijuterii artistice din diverse materiale prelucrate in diverse forme, de la inele, cercei la bratara argint, aur, cu pietre pretioase etc.
– Cea mai importanta calitate la un smarald , safir si rubin este claritatea culorii.
– Doar unul dintr-un milion de diamante devine bijuterie.
– Obsidianul este o sticla naturala , care se formează in timpul eruptiilor vulcanice.
– Faimosul material de bijuterii Black Jet, care a fost popularizat în timpul domniei Reginei Victoria, este facut din carbune fosilizat format in urmă cu peste 180 de milioane de ani.
– Primele diamante sintetice au apărut în timpul anilor 1950.
– Cele mai multe perle facute astazi sunt cultivate sau create de om.  Acest proces se face prin introducerea unei mici bucati de material in stridie , care apoi se acopera incet cu materialul din care este formata perla, peste un minim de trei ani.
– In antichitate safirul definea toate pietrele albastre, la fel cum toate pietrele galbene au fost numite topaz.
– Diamantele au o vechime de peste 3 miliarde de ani si s-au format din carbon incalzit si comprimat la o adancime de zeci de km de suprafata pamantului.
– Aurul este unul din cele mai populare materiale pentru bijuterii datorita stralucirii, longevitatii si usurintei de prelucrare.
– Argintul este folosit ca material de bijuterii de peste 6.000 de ani.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + 18 =

Booking.com