Home >> Mediu >> Semneaza petitia pentru parcul natural urban Vacaresti

Semneaza petitia pentru parcul natural urban Vacaresti

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta informează bucureştenii despre campania de mediatizare şi de încurajare a demersurilor pentru instituirea Parcului Natural Văcăreşti, prima rezervaţie naturală urbană din România, o oază de natură între blocurile gri de 190 de hectare. Cetăţenii sunt îndemnaţi să semneze o petiţie de susţinere a înfiinţării parcului natural.

Instituirea unui parc natural chiar în mijlocul oraşului ar fi o premieră absolută pentru România şi ar propulsa Bucureştiul şi, respectiv, România în cercurile de vârf ale proiectelor de mediu ale Europei, ba chiar, ale lumii, spun specialiştii.

Pe locul construcțiilor abandonate din groapa Văcărești s-a dezvoltat în ultimii ani un ecosistem natural neașteptat de bogat. Pe cele 190 de hectare se întind canale, lacuri în miniatură, alături de vegetație specifică zonelor umede. Peste 90 de specii de păsări (ulii, fazani, rațe sălbatice – dintre care numeroase ocrotite prin convenții internaționale), mamifere, pești, amfibieni și-au făcut adăpost în ”Delta” Văcărești. Roluri principale ale parcului natural sunt educatia, cercetarea, turismul, relaxarea si conservarea. Acesta ar putea deveni o atracție turistică, un loc de recreere și un spațiu de conviețuire în armonie între viețuitoarele sălbatice și comunitatea locală.

A fost initiata o petitie care va fi trimisa primarului sectorului 4, petitie care poate fi semnata aici: https://www.facebook.com/pages/Parcul-Natural-V%C4%83c%C4%83re%C8%99ti/539076059491083?id=539076059491083&sk=app_392661300860142

copyright imagini: Parcul Natural Vacaresti

Esti de acord cu infiintarea acestui parc?

View Results

Loading ... Loading ...
Booking.com

Check Also

Madridul se acopera de vegetatie pentru a lupta impotriva temperaturilor in crestere

In incercarea de a reduce temperatura orasului, municipalitatea va folosi locurile vacante, pietele orasului, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com