Home >> Mediu >> Sfaturi pentru cultivarea plantelor

Sfaturi pentru cultivarea plantelor

Cultivarea plantelor este o activitate care necesita rabdare si timp, dar rezultatele obtinute, multitudinea de culori si parfumul florilor face ca aceasta actiune sa fie reconfortanta si placuta, fiind considerata uneori o adevarata terapie naturista.

In functie de destinatia dorita, de perioada anului si de plantele care sunt sadite, pentru cultivarea bulbilor de flori va fi nevoie de o abordare mai mult sau mai putin intensiva. Iata cateva sfaturi utile pentru cultivarea plantelor.

Pregatirea pentru cultivarea bulbilor este partea cea mai importanta. In functie de locatia unde se cultiva, va fi nevoie de curatarea terenului si adaugarea de compost si alte materii organice. Bulbii cultivati in ghivece au nevoie de o scurgere buna si de un compost pe masura, deci este indicat ca in partea de jos a ghiveciului sa puneti diverse pietricele sau cioburi care sa permita scurgerea apei

Perioada in care sunt cultivati este un alt aspect important. De exemplu, cultivarea unor bulbi de toamna se face la sfarsitul lunii Iulie pentru a inflori in septembrie. August este prea devreme pentru plantarea florilor de primavara, octombrie este cel mai bun pentru timp pentru narcise in timp ce in noiembrie este timpul pentru cultivarea de bulbi de lalele.

Cand cumparati bulbi de flori, nu-i luati pe cei care sunt moi sau mucegaiti. Bulbii mai mici s-ar putea sa nu infloreasca in primul an, deci alegeti bulbi care sunt mari, aratosi si tari ca suprafata. Plantarea bulbilor se poate face in recipiente mari de plastic, urmand ca inainte sa infloreasca sa fie mutate individual, daca este nevoie, eventual in vase de teracota.

Bulbii nu se planteaza prea adanc, dar nici foarte aproape de suprafata. Groapa trebuie sa fie cam de trei sau patru ori mai adanca decat marimea bulbului. Cat priveste lumina, nu toti bulbii au nevoie de mult soare, sunt plante care prefera zonele umbrite, cum este cazul multor flori mediteraneene, la fel cum unii bulbi au nevoie de o perioada de seceta, in timp ce altii au nevoie de pamant umed. Informati-va inainte de cumpararea bulbilor, cum trebuie cultivati si unde trebuie puse ghivecele pentru a obtine maximul de efect.

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com