Home >> Editoriale >> Sfaturi pentru curatenia casei

Sfaturi pentru curatenia casei

Curatenia in casa poate fi o corvoada si poate ocupa mult timp.  Daca nu vreti sa apelati la o echipa de curatenie  care ofera servicii de curatenie la preturi mici, atunci singura solutie ramane munca proprie. Pentru a face totusi curatenia mai placuta, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

 • Dati drumul la muzica. Ascultati melodiile preferate  (pe cat posibile melodii cu un ritm mai intens) in timp ce faceti curatentie. Solutia cea mai rapida este ascultarea unui post de radio cu genul de muzica dorit. Nu va sfiiti sa dansati cand faceti curatenie, veti contribui astfel si la sanatatea fizica si psihica.
 • Faceti aer si lumina in casa. Dati la o parte draperiile pentru a lasa lumina sa intre si deschideti ferestrele.
 • Ganditi-va la un plan de lucru astfel incat atunci cand masina de spalat ruleaza, sa puteti face alta treaba.
 • Luati pauze mici pe masura ce terminati cate ceva de facut, nu in mijlocul lucrului. De exemplu, puteti lua o pauza pentru o inghetata, o bautura racoritoare, timp in care va veti gandi la urmatoarea actiune, in general inainte de a incepe ceva important sau care ocupa mult timp.
 • Recompensati-va daca veti termina treaba. De exemplu, ganditi-va ca dupa curatenie veti iesi cu prietenii sau veti vedea un film cu familia sau veti manca mancarea preferata.
 • Transformati munca intr-o joaca. Implicati copiii atunci cand este cazul, sau ganditi-va cate carti puteti aranja in dulap in 10 minute sau in cat timp record puteti aspira covorul fara sa faceti rabat la calitate. Impartiti camera in sectiuni de lucru astfel incat sa aveti o imagine clara ce s-a facut si ce mai trebuie facut.
 • Puneti deoparte aparatele electronice sau cartile care va pot distrage de la curatenie.
 • Daca aveti multe lucruri despre care nu va decideti daca sa le pastrati sau sa le aruncati, puneti-le intr-un cos sau intr-un dulap. Lucrurile din cos pe care le veti folosi in urmatoarele doua saptamani sunt de trebuinta, celelalte trebuie aruncate. Ideea prinde bine mai ales atunci cand in camera se strang multe lucruri intr-un timp scurt, cel mai probabil va trebui sa scapati de unele lucruri.

 • Odata ce ati ridicat ceva, nu il puneti decat in locul unde trebuie sa fie. 

 • Incercati sa faceti o mini curatenie  in cate o camera macar odata pe saptamana. Veti avea mai putin de lucru si probabil va ramane doar sa aspirati si sa spalati.
 • Folositi produse sau odorizante. O casa care miroase frumos va fi mai usor de pastrat curata de locatari.

Articol prezentat de Vertex-cleaning.ro

 

Booking.com

Check Also

Copilul tau este dependet de tehnologie?

Folosirea tehnologiei actuale de catre copii starneste dezbateri aprinse online si offline. Daca tehnologia este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


nineteen − five =

Booking.com