Home >> Tehnologie >> Sfaturi si idei pentru o casa sigura

Sfaturi si idei pentru o casa sigura

Piata sistemelor de securitate cunoaste o dezvoltare larga la nivel global prin aparitia de noi tehnologii care permit proprietarilor sa supravegheze si sa afle in timp real tot ce se intampla in locatia securizata. Vorbim despre camere ip care pot fi controlate prin intermediul internetului de oriunde in lume si care pot filma atat ziua cat si in intuneric. Prin intermediul unui videointerfon wireless se poate vedea pe diverse monitoare ce se intampla in casa sau in afara casei. Telefonul mobil devine atat ecran cat si unealta de securizare a casei, permitand blocarea usilor si controlul asupra accesului in casa de la distanta.

Existenta a numeroase firme de profil face ca preturile sa scada, iar clientii se pot informa rapid despre camere video, preturi interfoane,  sisteme de supraveghere, alarme si orice alt sistem dorit pentru casa si birou. Sistemele sunt complexe si permit instalarea lor in locatii multiple, putand fi utilizate pentru o varietate foarte larga de situatii si solicitari. Folosirea acestor sisteme nu trebuie sa inlocuiasca insa diverse actiuni luate de catre fiecare proprietar.

Pe langa instalarea unui sistem complet de securitate, iata cateva sfaturi despre ce puteti face pentru a avea o casa mai sigura.

– folositi senzori de lumina si miscare. Pretul lor nu este prohibitiv si existenta luminii poate impiedica atacuri asupra casei si chiar mai mult, in cazul senzorilor cu timer, pot da impresia ca este cineva acasa daca lumina se aprinde la diferite intervaluri de timp.

– daca locuiti la casa, tundeti arbustii si rariti copacii astfel incat sa nu poata fi folositi ca ascunzatori sau rampe de urcat.

– instalati usi metalice la exterior care au sisteme complexe de inchidere sau cel putin nu pot fi sparte usor.

– pentru cei care stau la etajele inferioare sau la case: ferestrele sunt calea cea mai rapida si mai usoara de a intra intr-o casa.  Folositi sisteme antiefractie pentru blocarea ferestrelor.

– nu lasati ziarele si efectele postale la vedere pentru mult timp. Rugati un vecin sa le ia cat timp sunteti plecati pentru a nu da de veste ca nu sunteti acasa.

– nu scrieti pe retele de socializare ca plecati in concediu. Este o invitatie pentru hoti de a va vizita.

– puneti stickere cu firme de securitate a.i sa para ca aveti casa protejata de un sistem de securitate.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com