Home >> Energie >> Singapore planuieste cea mai mare centrala solara plutitoare din lume

Singapore planuieste cea mai mare centrala solara plutitoare din lume

O tara mica cu putin spatiu pentru dezvoltarea pe orizontala, Singapore incepe sa foloseasca apa pentru a-si dezvolta noile sisteme de energie regenerabila.

Nu exista prea mult spatiu in aceasta tara, cat timp intinderea tarii este de 760 km patrati si complet dezvoltata. Guvernul local a decis sa instaleze mai multe centrale solare pentru a ajuta zonele unde este nevoie, iar solutia pare sa fie constructia pe apa a unei centrale solare plutitoare, cea mai mare de acest gen din lume.

“Marea majoritate a panourilor solare instalate in Singapore vor fi instalate pe acoperisuri, dar pana si acestea sunt limitate” spune Thomas Reindl, vice presedinte la Institutului de Cercetare pentru Energie solara de Singapore, organizatia care se va ocupa de gestionarea proiectului pentru guvern.“Zonele alternative au fost explorate si cele mai promitatoare zone sunt in interiorul tarii in cadrul rezervoarelor de apa”.

Pentru ca in lume au fost construite foarte putine centrale solare plutitoare, proiectul va incepe prin testarea la scara mica a 1o modele diferite. Cel mai bun model va fi extins la marimea dorita si ar trebui sa genereze circa 3.3 GW de energie intr-un an si chiar mai mult daca se dovedeste ca este mai eficient decat centralele solare aflate pe pamant.

Rezervorul de apa va fi folosit pentru a furniza apa potabila, asa ca una din sarcinile proiectului este de a se asigura ca nicio componenta a panourilor solare nu ajunge in apa. In plus, agentiile de mediu vor monitoriza cu atentie impactul asupra mediului. Intr-un fel, panourile solare si apa ar putea fi o solutie buna, pentru ca panourile vor reduce evaporarea apei prin umbra pe care o fac, iar apa va pastra panourile mai reci deci acestea vor rula mai eficient.

 

Via fastcoexist

Booking.com

Check Also

Stocarea de energie in rezervoare de sare ar putea fi solutia pentru bateriile de mare densitate

Alphabet, compania mamă a Google, are o divizie experimentală numita X care se concentrează pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


18 − 12 =

Booking.com