Home >> Transport >> Singapore va avea taxiuri electrice fara sofer pana la sfarsitul acestui an

Singapore va avea taxiuri electrice fara sofer pana la sfarsitul acestui an

Singapore este una din cele mai tehnologizate tari din lume, iar acum autoritatea de transport SMRT Services va aduce taxiurile fara sofer complet automate pe strazile din Singapore. Taxiurile vor putea prelua pana la 24 de pasageri, sunt complet electrice, vor circula cu pana la 40 km/ora si vor fi echipate cu sisteme de securitate si evitare a obstacolelor.

Conceptul taxiurilor GRT (Ground Rapid Transit) indica un vehicul de marimea unui miniautobuz, cu usi largi, automate pentru a permite urcarea si coborarea rapida. Spatiul interior va putea fi reconfigurat la nevoie si va dispune si de scaune pentru calatori. Datorita climei din zona cu siguranta va avea aer conditionat instalat pe acoperis.

Conform planurilor SMRT, taxiurile ar trebui sa poata transporta pana la 8000 de pasageri pe ora intr-o singura directie, fiind gandit ca o solutie ieftina pentru transportul in comun. Folosirea de baterii electrice inseamna ca acesta se va incarca fie in statii fie in timpul mersului pe trasee predefinite, folosind sistemul de navigare magnetica care calculeaza de zeci de ori pe secunda unde se afla taxiul referitor la magnetii pasivi instalati pe traseul de mers. Sistemul este considerat sigur si lipsit de pericolele sistemelor ce folosesc cabluri, sine de tren permitand un traseu prestabilit dar fara restrictii stricte privind directia.

Booking.com

Check Also

Toyota va renunta la motoarele cu combustie interna pana in 2040

Toyota încearcă să aduca noi  vehicule in gama prin sistarea producției de motoarele tradiționale cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com