Home >> Arhitectura >> Solar Decathlon 2013

Solar Decathlon 2013

Departamentul de Energie al SUA organizeaza de doua ori pe an Solar Decathlon, un concurs in care arhitecti din intreaga lume arata viziunea lor pentru un viitor ecologic. In acest an concursul se va desfasura in perioada 3-13 Octombrie la Orange County Great Park in Irvine, California. Va prezentam cateva din propunerile acestui concurs:

Air House – Cehia

Se adreseaza in special persoanelor care cauta un loc pentru retragerea la pensie. AIR reprezinta un acronimc pentru Accesibil,Inovator, Reciclabil. Inspirat din traditia cehilor de a-si petrece sfarsitul de saptamana intr-o cabana numita chata, AIR incearca sa creeze o atmosfera de relaxare si calm in interior. Casa isi produce propria energie folosind panouri solare si dispune de un incalzitor de apa solar, un sistem ecologic de reciclare si un sistem de izolatie natural.

 

DALE – SUA

DALE (Dynamic Augmented Living Environment, Mediu de viata augmentat dinamic) este construita din doua module prefabricate mobile care permit o dexteritate a design-ului si crearea de forme multiple. Cele doua module pot fi unite sau pastrate separat in funtie de spatiu si cerinte.  Partajarea podelelor permite crearea de camere instant, in timp ce exteriorul din vinyl poate face casa sa fie unica.

Casa dispune de 28 de panouri voltaice care furnizeaza toata energia necesara in timp ce copertinele solare protejeaza impotriva soarelui puternic.

 

 

Borealis – Canada

Daca vreti sa scapati de nebunia oraselor si sa traiti intr-o zona cu foarte putini oameni aveti solutia oferita de  Universitatea din Calgary.  Casa este un sistem modular care poate fi transportat si instalat usor.  Structura se bazeaza pe lemn de cedru si placi de ciment care rigidizeaza exteriorul in timp ce designul in trei module ofera suficient spatiu interior. Pentru zilele insorite, sunt disponibile panouri solare, dar acestea nu suplinesc in intregime necesarul de energie. In casa exista sisteme de monitorizare a energiei si becuri cu led care permit o economisire cat mai mare.

 

 

Via Decoist

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com