Home >> Sanatate >> Somn usor

Somn usor

Un somn bun depinde de o multime de factori externi si interni precum nivelul de confort, de stres, temperatura camerei, dar mai ales elementul de baza: patul. Acesta poate fi considerat fara indoiala cea mai importanta piesa de mobilier din casa, fiind folosit pentru o perioada lunga de timp si rezolvand o necesitate de baza: somnul.

In cautarea unei solutii pentru un somn usor si odihnitor, este necesar sa fie luati in calcul toti factorii care influenteaza somnul si sa se cunoasca diferente existente intre produsele existente pe piata, cum ar fi diferenta intre saltea cu arcuri vs. spuma, sau saltea cu aer sau latex.

Ca regula de baza, salteaua trebuie sa tina corpul intr-o pozitie neutra, in care coloana vertebrala are o curbura normala iar restul corpului este alineat corect. Daca salteaua este prea tare, va impinge punctele de aliniere ale corpului (calcaiele, posteriorul, umerii si capul). Daca este prea moale, nu va sprijini aceste puncte. Ne putem da seama dimineata daca salteaua este potrivita pentru noi. Daca atunci cand ne trezim avem dureri de spate de care scapam dupa cateva minute de exercitii, solutia s-ar putea sa fie schimbarea saltelei. Evident, primul drum trebuie facut la doctor daca problema persista. O solutie ar fi folosirea unei saltele ortopedice, cu spuma sau saltea cu arcuri, care poate sustine corpul in pozitia corecta.

Este deci necesar ca inainte de achizitie sa se experimenteze cu o gama larga de saltele in magazinele de profil. Asta inseamna ca trebuie testata fiecare saltea in parte pentru cateva minute in pozitia in care se doarme de obicei. Ideal ar fi sa fie folosita si perna de acasa, asta pentru ca daca se va replica cu cat mai mare acuratete somnul de acasa, cu atat mai bine se poate alege salteaua potrivita.

Cele mai utilizate saltele actuale sunt cele cu arcuri. Modelele noi au fiecare arc impachetat separat, ceea ce ofera o calitate a somnului mai buna pentru cei cu probleme cu spatele si rezista mai mult in timp, in special in cazul persoanelor supraponderale. Ceva mai recent au aparut saltelele cu spuma care se muleaza pe forma corpului. Folosirea lor reduce presiunea asupra corpului si absoarbe miscarea, ceea ce va permite partenerului sa aiba un somn linistit. Marele dezavantaj al acestora este dat insa de faptul ca se incalzesc foarte tare pe parcursul noptii. Solutiile includ achizitia unei husa saltea Salterra de exemplu, care poate reduce temperatura in timpul noptii si este si rezistenta la transpiratie, fiind realizata din bumbac hipoalergenic si impermeabilizata cu film de poliuretan.

Saltelele realizate din cauciuc natural sau sintetic sunt cunoscute pentru furnizarea unui sprijin foarte ferm de-a lungul patului. Sunt de obicei foarte ferme si asigura suportul necesar, dar ofera in acelasi timp si confortul similar saltelelor cu spuma, fara dezavantajul acestora privind caldura.

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


two × 4 =

Booking.com