Home >> Sanatate >> Stii cate toxine sunt in produsele cosmetice?

Stii cate toxine sunt in produsele cosmetice?

Industria de cosmetice nu este obligata sa dezvaluie toate substantele chimice nesanatoase din produsele sale. A aparut insa o aplicatie pentru telefonul mobil care permite o mai mare transparenta pentru cumparatori.

Produse de frumusete de zi cu zi contin multe chimicale controversate iar producatorii de cosmetice nu au aceleasi standarde de etichetare ca produse alimentare sau ca producatorii de medicamente, si in unele cazuri, nu au nevoie sa dezvaluie ingredientele folosite.

Aici intervine „Think Dirty”, o aplicatie  pentru iPhone dezvoltata de Lily Tse, un antreprenor din Toronto . Aplicatia listeaza 68.000 de produse din America de Nord si Europa, fiecare avand o evaluare pe „scara murdariei” de la 1 la 10 (10 fiind cel mai murdar). Tse spera ca aplicatia va ajuta la demistificarea cosmeticelor.

„Produse cosmetice nu sunt la fel de strict reglementate ca alimentele si medicamentele, astfel ca etichetarea nu este foarte standardizata. Este greu pentru un cumparator obisnuit sa inteleaga ce substanțele chimice sunt folosite” spune ea.

Inainte de a lansa aplicatia anul trecut, Tse a lucrat pentru a standardiza informatiile din bazele de date publice. Ceva la fel de simplu ca vitamina E poate avea pana la 10 nume diferite, in functie daca este naturala, sintetica, sau modul in care producătorul vrea sa prezinte informatia.

Pentru a obtine informatia, se scaneaza codul de bare al produsului sau se cauta intr-o lista de produse. Aplicatia va afisa evaluarea produsului si va sugera un produs mai curat daca produsul dorit este „murdar”.

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


two × four =

Booking.com