Home >> Tehnologie >> Stiloul care „scrie” 3D

Stiloul care „scrie” 3D

Pentru designeri, acest stilou le va permite sa isi exprime ideile intr-un format total nou: 3D. O echipa de designeri cu sediul la Londra sustin că au creat cel mai mic stilou din lume care imprima 3D – un dispozitiv de aluminiu anodizat numit Lix, care permite utilizatorilor sa creeze imagini tridimensionale.

Descris de creatorii sai ca fiind „un stilou de imprimare 3D sau o micro imprimanta 3D manuala”, stiloul LIX de 16,4 centimetri lungime, 1.4 cm grosime in cel mai gros punct si in greutate de 40 de grame arata ca un stilou obisnuit cu un corp din aluminiu subtire si penita fina.

Stiolul poate fi alimentat printr-un cablu de curent care se conecteaza la orice port USB al unui calculator si poate topi doua tipuri de filamente de plastic – ABS si PLA – pentru a crea „cerneala”, un plastic lichid care se raceste si se solidifica rapid pentru a da rigiditate liniilor desenate. Butoanele din apropierea penitei permit utilizatorului sa controleze iesirea plasticului topit si grosimea liniei trasate.

Stiloul a fost lansat pe platforma Kickstarter si si-a depasit deja finantarea solicitata (de 30.000 de lire sterline) de peste zece ori.

Creatorii sai spun ca stiloul va avea aplicabilitate nelimitata atat in industriile unde se foloseste creatia cat si in domenii conexe, fiind deja solicitat de designeri de moda, arhitecti, stilisti si chiar avocati.

 

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × four =

Booking.com