Home >> Design >> Stiluri de design interior

Stiluri de design interior

Rustic. Clasic. Modern. Retro. Contemporan. Hi-Tech. Elegant. Sunt stiluri de design interior create pentru a satisface si cele mai exigente cerinte. Pentru cei care au dorinta de a-si transforma casa, se poate cauta oricand pe internet firma amenajari interioare case. Internetul ofera solutii si firme care au ca obiect de activitate amenajari interioare in Bucuresti.

De ce sa folosim o firma de amenajari interioare? La inceputul oricarui proiect de design interior, ne intrebam in ce stil ar trebui sa decoram casa pentru a ne simti bine in acest mediu. Aici intervin specialistii care recomanda cea mai buna solutie in functie de dimensiunea spatiului de amenajat, de numarul incaperilor si evident, de dorinta clientului. Sa vedem cateva stiluri de design populare.

1. Stilul modern minimalist

Acest stil este expresia acuratetii extreme, linii clar definite, fara fundaluri incarcate. Se pune accent pe simplicitate iar culorile pot fi monotone sau luminoase dau cu siguranta stralucitoare. Piesele de mobilier sunt fie in forme geometrice dar suprafetele sunt curate, fara scene sau detalii.

2. Stilul clasic

Este un stil rafinat, dezvoltat, bogate în detalii, care se gasescte atat in structura mobilierului cat si in iluminat, seturi si printuri. Mobilierul este de tip „arta”, sculptat sau cu detalii incrustate sau aplicate. Foloseste elemente florale, diverse laitmotive sau scene desprinse din legende.

3. Stilul rustic

Structura de stil se bazeaza pe detalii brute, mobilierul si/sau obiectele de iluminat sunt creare din trunchiuri de copac, busteni, ramuri, iuta. Stilul este gasit in case de vacanta la munte sau case din mediul rural.

 4. Stilulul retro

Acesta este stilul din anii ’50, ’60 sau ’70. Piesele au o abordare ludica si o structura amuzanta, multe culori si imprimeuri. Se folosesc printuri cu forme geometrice, linii, carouri sau imprimate cu ilustratii care fac parte din stilul Pop Art.

5. Stilul Hi-Tech

Este un stil modern, inovator, accentul fiind pe structura de mobilier in care fiecare detaliu de asociere nu este întamplător ci este parte din acea structura. Suruburi, nituri, finisaje de metal dur si becuri de diverse tipuri sunt specifice acestui stil. Finisajele folosite sunt de multe ori din metal, sticla si plastic cu lemn in proportii mici.

6. Stilul elegant rural

Stil rural este un stil elegant de mobilier cu influente din stilul englezesc, francez si scandinav, asa numitul chic rural. Finisajele de mobilier sunt frumoase, se folosesc culori-alb stralucitoare si culori pastelate iar formele sunt influentate de mobilierul traditional dar nu abunda in decoratiuni. Suprafetele sunt vopsite sau uneori au o usoară patina.

7. Stilul contemporan

Este un stil folosit in general in casele noi, fiind o combinatie intre stilul minimalist si elegant, cu influente majore din stilul scandinav. Culorile sunt echilibrate, tonuri calde, luminoase si pastelate. Usi de lemn masive cu rame cu aspect lustruit, materiale textile, catifea, plus, piese tapitate sunt adesea folosite in modelarea acestui stil.

Articol sponsorizat de ArtDecoZone.ro

Booking.com

Check Also

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


four × one =

Booking.com