Home >> Sanatate >> Stresat la locul de munca? Bicicleta te poate ajuta

Stresat la locul de munca? Bicicleta te poate ajuta

Se stie deja ca exercitiile fizice scad nivelul stresului si ultimele studii indica faptul ca folosirea bicicletelor are un efect pozitiv nu doar asupra fizicului, cat si asupra starii de spirit. Universitatea Standford a folosit datele dispozitivului Spire, un aparat care masoara modul in care se respira si bataile inimii pe parcursul unei zile.

Datele colectate de la cei care au folosit bicicleta pentru a merge la serviciu arata nu doar faptul ca au ajuns la munca mai putin stresati, dar o ora mai tarziu erau inca mai relaxati decat cei care au ajuns la munca folosind masina personala sau mijloacele de transport in comun.

Rezultatele nu sunt deloc suprinzatoare: multe studii au aratat impactul pozitiv al exercitiilor fizice asupra stresului si anxietatii. Un studiu britanic a inregistrat rezultatele a peste 18.000 de navetisti si a fost observata „o asociere semnificativa intre bunastarea psihologica generala si calatoria activa, comparata cu calatoria in masina”.

Un alt studiu desfasurat in Copenhaga face si referinte la valoarea economica a calatoriilor cu masina versus cele cu bicicleta, indicand faptul ca fiecare km strabatut de o bicicleta sau masina are un cost pentru societate, de la constructia drumului pana la mediul inconjurator. In timp ce in cazul masinilor costul este de 0.5 euro/km, in cazul bicicletelor, costul este de doar 0.08 euro/km.

Via BikeBiz

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com