Home >> Tehnologie >> Surprinde actiunea in imagini

Surprinde actiunea in imagini

Am devenit dependenti de tehnologie, si in special de aparatele de filmat, prezente azi in aproape toate telefoanele mobile. Nu exista eveniment oricat de mic care sa nu primeasca macar o poza, daca nu un film. Nu mai privim lumea direct, ci prin intermediul aparatelor de filmat care trebuie sa surprinda fiecare moment. Unele aparate se achita cu brio la acest capitol, indiferent daca e vorba de filmari mai speciale sau un eveniment obisnuit, precum pisica care incearca sa prinda lumina pe perete.

Cand vine vorba de filmarea scenelor de actiune, este necesar un aparat de filmat care nu doar sa capteze imaginile ci sa o faca la o calitate suficient de buna pentru a fi vizionata ulterior si comentata impreuna cu prietenii si admirata de mii de oameni pe retelele de socializare. Aparatul trebuie deci sa reziste la o serie de provocari care ar face alte camere de filmat sa cedeze. In cursa pentru cele mai bune camere s-au „inscris” multi jucatori de seama (aproape fiecare producator mare are cel putin o serie de camere de actiune), dar preferatele publicului sunt camerele GoPro (Black si Silver) si mai nou, noile Drift camera prin modelul Drift HD Ghost.

Pe internet exista zeci de comparatii intre camerele de actiune, fiecare dintre aceste camere avand puncte tari si slabe. Pe scurt, iata care sunt diferentele intre cele doua camere indicate mai sus:

Drift HD Ghost: 

Pro: pachetul in care vine camere are toate facilitatile incluse pe care competitia le taxeaza suplimentar, ca ecran LCD, transmisie Wi-Fi; camera este rezistenta la apa fara a avea nevoie de o carcasa suplimentara; are senzor wireless inclus, un jack pentru a cupla un microfon extern; bateria tine mult si poate fi schimbata.
Contra: Meniul camerei, desi usor de inteles, este greoi de navitat; calitatea video este buna, dar nu fara probleme, in special cu adaptarea la diferente de lumina, iar filmarea in locuri cu lumina slaba nu arata bine deloc; in plus, pentru stocare trebuie sa aveti propriul card microSDHC.
Concluzia: Avand Wi-Fi, LCD si carcasa rezistenta la apa, precum si accesorii interensate, camera poate fi un concurent foarte serios pentru competitie, mai ales daca punem la socoteala si pretul, mult sub camerei GoPro.

GoPro Hero3+ Black Edition

Pro: este camera care ofera poate cele mai bune videoclipuri filmate cu o camera de actiune. Rezolutia extrema si rata de filmare va satisface cerintele atat pentru profesionisti cat si pentru incepatori.
Contra: Navigarea este si aici o problema, nefiind o experienta prea placuta. Durata bateriei tine de nivelul de utilizare. Este indicat sa va ganditi la accesorii inclusiv un card microSD.
Concluzia: Calitate excelenta a filmarilor si o lista impresionanta de optiuni de filmare. Pretul este ceva mai mare, dar compenseaza prin calitate.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × 1 =

Booking.com