Home >> Sanatate >> Taxa pe bauturile dulci este benefica pentru sanatatea oamenilor

Taxa pe bauturile dulci este benefica pentru sanatatea oamenilor

Desi suntem obisnuiti sa ne gandim la taxe ca ceva neplacut, iata ca exista unele care sunt gandite pentru a-i ajuta pe oameni sa renunte la diverse obiceiuri neplacute. In urma cu doi ani de zile, in Mexic s-a introdus o taxa pe bauturile indulcite cu zahar.

Crestera de 10% din pretul produsului a fost suficient de mare pentru ca la nivelul intregului an sa se produca o scadere a vanzarilor cu 6% in intreaga tara, confirmand inca odata ca oamenii nu sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru produsele cu zahar. In special pentru oamenii cu venituri reduse, aceasta crestere de pret i-a determinat pe acestia sa nu mai consume o cantitate foarte mare, reducerea consumului fiind de aproape 10% in randul acestora.In plus, o taxa de 8% a fost pusa pe chipsuri, prajituri, inghetate si bomboane.

Masura luata in Mexic era mai mult de necesara, aceasta tara fiind de mult printre „campionii” mondiali la consumul de bauturi racoritoare, cu o medie de 163 litri consumati anual de fiecare mexican, consum care se reflecta intr-o rata de obezitate de 70% la nivelul intregii tari si cea mai ridicata rata de diabet in randul tarilor dezvoltate.

Mexicul nu este singura tara unde exista o astfel de taxa, Finlanda, Ungaria, Franta etc sunt printre tarile unde bauturile indulcite cu zahar sunt taxate suplimentar. Iar motivul este evident, aceste bauturi sunt asociate cu diabetul, probleme cardiovasculare si unele tipuri de cancer.

via fastcoexist

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com