Home >> Sanatate >> Tehnici de masaj

Tehnici de masaj

Pe vremea cand nu exista aspirina, alifiile pentru durerile de spate si terapiile medicale, oamenii isi tratau durerile intr-un mod simplu dar eficient: prin masaj. De cand primul Neanderthal s-a lovit la genunchi, acesta a apelat la un reflex inascut, a masat locul loviturii. In foarte multe moduri, masajul este unul din remediile naturale existente. Atingerea corpului acolo unde doare pare sa fie un instinct de baza. Si expertii spun ca masajul, nu conteaza cat de mult sau de bine este facut, poate fi un vindecator puternic.

Masajul are o istorie foarte veche. Există dovezi ca a fost folosit in Egiptul antic, China si India. Astazi, este inca privit ca o formă de vindecare de catre practicieni de medicina alternativa. In ultimii ani au aparut diverse aparate care incearca sa ajute, cum perne de masaj electrice, scaune sau fotolii de masaj ergonomice care sunt create in mod special pentru profesionisti (click aici pentru pret scaune masaj). Aceste scaune sunt ajustabile pentru un masaj cat mai facil, sunt usoare, deci pot fi carate oriunde este nevoie de ele. Exista chiar si scaune de birou care includ optiuni de masaj, utile in special celor care petrec mult timp pe scaun.

Masajul poate fi facut in diverse forme, existand peste 200 de forme de masaj. De exemplu, masajul suedez foloseste tehnici de apasare si frictionare pentru a lucra intregul corp, prin eliberarea tensiunii musculare si relaxarea articulatiilor dureroase. Terapeuti masajului suedez folosesc cinci lovituri de baza, care pot fi invatate si utilizate de oricine.

Masajul tesuturilor incearca sa indeparteze tensiunea cronica din muschii care se afla cu mult sub suprafata corpului. In timp ce masajul suedez ar putea ajuta la suprafata muschilor, tehnici musculare profunde implica lovituri usiare, presiune directa sau miscari de frecare care merg transversal pe muschi. Terapeuti acestui gen de masaj vor folosi degetele si ocazional, chiar coatele pentru a aplica presiunea necesara.

Masajul sportiv este aplicat in general atletilor, fiind impartit in doua parti, inainte si dupa eveniment. Masajul dinaintea evenimentului poate ajuta la incalzirea muschilor si imbunatatirea circulatiei inainte de concurs si poate de asemeni sa energizeze atletul si sa-l ajute sa se concentreze asupra evenimentului. Masajul dupa eveniment ajuta la eliminarea produselor reziduale din organism si imbunatateste recuperarea.

Masajul neuromuscular este o forma de masaj profund aplicat unor muschi individuali. Este folosit pentru a regla circulatia sangelui, a reduce durerea si elibera presiunea asupra nervilor, cauzata de leziunile musculare. Acest tip de masaj ajuta la eliberarea puntelor de actiune, noduri intense de tensiune musculara. De exemplu, eliberarea tensiunii asupra spatelui poate ajuta la scaderea durerilor in umeri si a durerilor de cap.

Masajul asupra posturii corpului se concentreaza la realinierea si indreptarea corpului prin lucrarea tesutului conjunctiv care inconjoara muschii si ajuta la mentinerea corpului in pozitia corecta. Un masaj apropiat ca idee de acesta este masajul Heller, unde se folosesc instructiuni prin care se poate renunta la vechile pozitii si obiceiuri si de asemenea se ofera masaj care se concentreaza asupra readucerii muschilor si tesuturilor in pozitia corecta. Un alt tip de masaj se concentreaza asupra capului si coloanei vertebrale. Terapistul foloseste o presiune scazuta pentru masaj. Teoria este ca masajul va reduce tensiunea pentru a contracara orice trauma fizica avuta de-a lungul timpului.

Alte tipuri de masaj cunoscute sunt Feldenkrais, tehnica utila pentru cei care au avut accidente vasculare cerebrale sau alte accidente; aromaterapia, care implica  utilizarea de uleiuri esențiale care sunt inhalate si afecteaza zona limbica din creier, care va declansa un raspuns emotional generand un sentiment de relaxare; piatra fierbinte – pietrele care au fost incalzite si pozitionate pe corp pentru a elibera toxinele si pentru ameliorarea durerii si stresului; shiatsu – o forma de presopunctura care inseamna in japoneza „presiune cu degetul”, folosind presiunea ritmica pentru a stimula fluxul de energie, inclusiv intindere si  miscare; reflexologie- presopunctura folosita la nivelul mainilor si picioarelor, care au reflexe care corespund organelor si glandelor din organism pentru imbunatatirea circulatiei si eliberarea tensiunii.

Articol prezentat de Komoder.ro

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − 1 =

Booking.com