Home >> Tehnologie >> Tehnologia din bucatarie

Tehnologia din bucatarie

Casele devin mai „inteligente” cu fiecare an, iar daca pana acum accentul se punea pe sistemele din living, acum se pune accent pe produsele existente in bucatarie. Producatorii din domeniul electocasnicelor se lupta de multi ani pentru suprematie in bucatariile noastre si fiecare vine cu solutii care ne fac munca mai usoara si mai placuta.

Frigiderul cu Wi-Fi integrat, mixere care pornesc dupa un program prestabilit, electrocasnice care ne pot trimite SMS pentru a ne anunta de lipsa laptelui din frigider; bucataria pare desprinsa din Star Trek si probabil ca in curand vom vedea si un replicator de alimente.

Se stie ca bucataria tinde sa devina centrul social al activitatii intr-o casa. Tendinta se observa cel mai bine in cadrul actiunilor zilnice iar odata cu tehnologizarea bucatariilor, acest trend incepe sa devina o regula. Bucataria este spatiul unde oamenii gatesc si socializeaza cu prietenii, iar versatilitatea produselor de bucatarie ajuta la acest trend. Imaginati-va viata in bucatarie fara cuptorul cu microunde, fara blendere pentru a prepara diverse retete, supe, sosuri, cocktailuri, fara frigiderul care sa pastreze mancarea nealterata sau un tocator pentru a taia tot ce doriti, rapid si fara efort.

Ce se previzioneaza pentru anii care vin? Bucataria viitorului va fi supusa unor schimbari majore, greu de imaginat in acest moment. Va imaginati faptul ca farfuriile vor fi de unica folosinta si ca se vor dezintegra ecologic dupa ce au fost folosite? Sau cutitul care va spune daca mancarea pe care o pregatiti este proaspata sau alterata? Chiuveta care va indica consumul de apa si o va recicla local pentru a fi utilizata din nou, dar la fel de curata ca la inceput?

Conform studiilor de specialitate, in viitor vom avea holograme in bucatarie care vor prezenta bucatari celebri ce ne vor invata cum sa gatim iar senzorii din electrocasnice ne vor da indicatii clare despre ce si cum sa facem. Asta daca chiar vom mai gati noi, este posibil ca mancarea sa fie preparata cu o apasare de buton de imprimantele 3D, care devin din ce in ce mai performante si mai au si un avantaj ecologic si economic: vor genera mancare fara reziduri, in cantitatea dorita.

Cu NASA care investeste in cercetarea de imprimante de mancare pentru astronauti si multe alte companii care la randul lor sunt interesate de acest subiect, vom avea in curand meniuri de produse pe care sa le printam, de la raviolli la hamburgeri. Ne-am invatat sa avem lucruri la discretie, oricand dorim, iar in viitor probabil aceste imprimante vor deveni standard in casele noastre.

 

Booking.com

Check Also

Ferme verticale in cladiri de birouri

Lipsa spatiului pe orizontala pentru culturi agricole ii face pe japonezi sa foloseasca fiecare loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com