Home >> Tehnologie >> Tehnologia din hainele noastre

Tehnologia din hainele noastre

Chiar daca nu au ajuns inca in magazine sau sunt doar in stadiul de prototip, acesta este viitorul.  Tendinta actuala pentru haine si incaltaminte este de a folosi materiale cat mai performante sau care includ diverse facilitati specifice. De exemplu, exista haine care racoresc, incalzesc, analizeaza corpul, retin apa din transpiratie dar elimina caldura. Termenul pentru aceste tipuri de imbracaminte este „wearable technology”, tehnologie ce poate fi purtata.

Este genul de tehnologie care va fi folosita in viitorul foarte apropiat. Inchipuiti-va ca accesati un magazin de  haine online barbati care vand astfel de produse. Gasiti paltoane barbati, jachete sau camasi care permit redarea de muzica, care nu se murdaresc si nu se uda pentru ca la nivel micro exista un strat de siliciu „ancorat” de tesatura care isi schimba permanent polaritatea. Gasiti ghete barbati care sunt generatoare de electricitate, transformand caldura in electricitate sau folosind piezoelectricitatea pentru a genera curent.

Pentru doamne, magazinele vor oferi solutii de personalizare astfel incat puteti proba pe un manechin virtual cum ar arata hainele. Puteti alege haine care se folosesc de aromaterapie pentru o stare de bine, puteti avea haine care „simt” cand persoana iubita va imbratiseaza.

Puteti „picta” haine pe corp, acestea vor lua exact forma corpului dar vor putea fi schimbate ca orice haina. Lenjeria intima va poate incarca telefonul mobil sau va poate atrage atentia asupra diverselor probleme de sanatate. Puteti atrage atentia lumii asupra pericolelor fumatului de exemplu purtand materiale care isi schimba culoarea in functie de mediu. Geanta nu mai este doar un spatiu de stocare, ci permite inclusiv incarcarea telefonului mobil printr-un sistem de prindere. La randul ei, bateria din geanta se incarca wireless. Pana si ochelarii sunt acum conectati la internet cu Google Glass. Puteti folosi vocea pentru a obtine informatii despre locuri si persoane, puteti face fotografii instant sau filma HD.

Booking.com

Check Also

Ferme verticale in cladiri de birouri

Lipsa spatiului pe orizontala pentru culturi agricole ii face pe japonezi sa foloseasca fiecare loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


nine + 12 =

Booking.com