Home >> Mediu >> Tehnologia exceptionala care foloseste impulsuri electrice pentru a curata si dezinfecta apa
OriginOil

Tehnologia exceptionala care foloseste impulsuri electrice pentru a curata si dezinfecta apa

Un nou tip de tehnologie de curatare a apei, care pot elimina în mod eficient si efectiv contaminanti organici din cantități mari de apă, fără ajutorul substanțelor chimice adăugate, ar putea fi un pas uriaș înainte pentru acvacultură și crescatoriile de pește din lume.

Noua tehnologie de curatare de apa, Electro Water Separation (EWS), este o soluție de trei-în-unu care poate ajuta  industria crescatoriilor de  peștii pentru că nu doar curăță și igienizează sistemul de aprovizionare și deversarea a apei intr-un mod eficient economic, dar poate de asemenea recolta alge pentru a fi utilizate ca hrană pentru pești. Apele rezultate, care sunt bogate în azot, pot fi apoi utilizate pentru a alimenta bazinele de alge, care la randul lor pot ajuta la operațiunile de acvacultură.

Sistemul EWS este capabil să îndepărteze până la 99% din apa pentru recoltarea algelor, și poate extrage mai mult de 98% din biomasa din prima trecere. În plus, sistemul EWS poate elimina 98% din bacteriile din alge, ceea ce le ajută să se păstreze un timp de până la 5 zile, fără refrigerare.

Testele au arătat că până la 99% din amoniacul generat și bacteriile existente sunt îndepărtate cu ajutorul acestui proces, iar nivelul de oxigen dizolvat  în apă este mai mare. In plus, deoarece procesul nu este dependent de temperatură, tehnologia EWS poate fi aplicata într-o gamă largă de situri și zone climaterice.

Via Treehuger

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com