Home >> Featured >> Telefonul mobil poate controla accesul in locuinta

Telefonul mobil poate controla accesul in locuinta

Ganditi-va la rutina de dimineata: alarma de trezire, spalatul pe dinti, aparatul de cafea, termostatul, frigiderul, starea vremii, stirile online. Toate acestea pot fi acum controlate prin senzori sau WiFi si operate prin intermediul telefonului mobil. Lor li se adauga acum inca un obiect: incuietoarea de la usa.

Era inerent ca pana la urma sa se ajunga si la asta. Telefonul mobil este printre cele mai utilizate obiecte in casa si deja nu mai este folosit doar pentru a suna si a fi sunat. August Smart Lock este un instrument ce vine sa rezolve o problema destul de des intalnita: cate chei sunt suficiente pentru a permite accesul locatarilor dar si a pastra casa in siguranta? Sistemul propus este unul care se aplica deja incuietorilor existente prin adaugarea peste yala existenta (creatorii estimeaza o perioada de 5 minute de instalare). Lumini LED rosii si verzi indica statusul incuietorii, iar fiecare persoana care are acces poate intra direct in casa fara sa fie nevoita sa scoata telefonul din buzunar, conditia fiind totusi ca telefonul sa aiba conectiunea Bluetooth activa.

Vizitatorii pot fi adaugati usor intr-o lista de contacte si „cheia” de intrare (un cod de acces unic) poate avea o perioada limitat ca data si timp. Aceste „chei” comunica proprietarului casei momentul in care vizitatorul a sosit si a plecat, iar proprietarul poate decide sau nu schimbarea perioadei sau blocarea intrarii.

Sistemul are asemanari cu un produs prezentat acum ceva timp, Lockitron, un sistem hardware si software care digitalizeaza incuietorile. Diferentele intre acest sistem si Lockitron tin mai mult de subtilitate, sistemul August Smart Lock este mai subtil, putand fi integrat in decor prin cele opt culori disponibile. De asemenea, acest sistem este prezentat intr-o forma rotunda care aduce aminte de incuietorile existente.

Via Fastcodesign

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com