Home >> Arhitectura >> Terenul de joaca care ajuta la salvarea orasului de inundatii

Terenul de joaca care ajuta la salvarea orasului de inundatii

In mare parte din timp, Benthemplein arata ca un loc public obisnuit. Exista un teren de baschet, skateboard si locuri de relaxare. Adevarata sa functie apare cand ploua iar trei bazine cu apa preiau surplusul de apa din sistemul de drenaj al orasului Rotterdam si reduc riscul de inundatie. Ce este diferit la Benthemplein este faptul ca adauga „rezilienta” (pentru a folosi termenul modern), devenind o investitie in spatiul public dar si o protectie impotriva inundatiilor.

Piata are doua bazine mai mici, care colecteaza surplusul de apa de la o zona din apropiere, inclusiv acoperisurile caselor. Un al treilea bazin, mai mare, colecteaza apa dintr-o zona mai larga. Per ansamblu, Watersquare poate face fata la peste 1.7 milioane litrii de apa care in final este trimisa in sol sau intr-un canal de evacuare. 

Anterior, zona a fost un spatiu auster modernist postbelic, cu putine facilitati pentru oameni. Localnicii au solicitat de mult timp ca sa fie dezvoltate noi facilitati locale. Bonusul de protectie impotriva inundatiilor  a permis oficialilor sa justifice investitia.

Exista, de asemenea, un beneficiu al constientizarii, pentru ca atunci cand infrastructura este invizibila, oamenii nu inteleg riscurile si problemele, nu inteleg cat de multi bani se cheltuie pe aceste lucruri. In acest fel s-au atins doua obiective si s-au redus si costurile pentru achizitia de pompe.

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


10 + eleven =

Booking.com