Home >> Transport >> Tesla creste numarul de statii de incarcare in Europa

Tesla creste numarul de statii de incarcare in Europa

Tesla are planuri mari de extindere iar primul pas este de a creste numarul de statii de incarcare. In SUA sunt in acest moment 71 de statii de incarcare iar planul este de acoperire a 98% din populatia SUA si partial Canada. Pentru Europa, acum sunt 14 statii de incarcare in Norvegia, Germania, Austria si Elvetia iar planul este de a creste statiile de incarcare pana in iarna acestui an pentru a fi disponibile si in Suedia, UK, Spania, Italia, Portugalia, Franta si Belgia. Norvegia si Germania sunt considerate zonele principale, astfel ca pana la sfarsitul lunii Martie, Tesla vrea sa acopere 50% din populatia Germaniei iar pana la sarsitul anului, toata populatia tarii sa poata folosi aceste statii.

Primele sase statii de incarcare Tesla Supercharger au fost deschise in California in Septembrie 2012, iar prima statie din Europa a fost deschisa anul trecut in Europa. Statiile au incarcat bateriile pentru mai mult de 11 milioane km, ceea ce ar fi insemnat un consum de aproape 1.130.000 de litri benzina.

Ce inseamna aceste statii Tesla Supercharger? Sunt substantial mai puternice decat orice alta tehnologie de incarcare actuala, oferind pana la 12KW de curent continuu direct in bateria masinii folosind cabluri speciale care trec peste echipamentul de incarcare de la bord. Asta inseamna ca bateria poate fi incarcata la jumatate din capacitate in circa 20 minute. Statiile sunt plasate de-a lungul autostrazilor circulate pentru a permite detinatorilor de Tesla Model S sa conduca de la o statie la alta cu opriri minime.

Planurile Tesla nu se opresc doar la Europa, se pare ca in curand vor ataca si piata chineza prin deschiderea mai multor statii de incarcare si magazine de vanzare in Honk Kong.

Calculatorul de credit de la Provident iti permite sa accesezi credite rapide, in completa transparenta.

Booking.com

Check Also

Toate benzinariile mari din Marea Britanie vor trebui sa aiba statii de incarcare pentru masini electrice

Conform Auto Express, toate spatiile de servicii de pe autostrazi (benzinarii, mall-uri, hoteluri etc) precum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × 3 =

Booking.com