Home >> Transport >> Tesla stabileste noi recorduri de vanzari in Norvegia

Tesla stabileste noi recorduri de vanzari in Norvegia

Tesla a depasit in mod frecvent cota de vanzari in Norvegia cu Model S, dar de data asta a depasit inclusiv un record national care exista de 30 de ani. Mai exact, in luna martie 2014, Tesla a vandut 1493 Model S in Norvegia. S-ar putea sa nu para o cifra prea mare, dar la o populatie de circa 5 milioane de locuitori, suma chiar reprezinta ceva. Vechiul record era detinut din 1986 de Ford cu modelul Sierra. De retinut ca nu a trecut nici macar un an de cand Model S a inceput sa fie vandut in Norvegia, si in conditiile in care exista deja o lista de asteptare pentru doritori iar cei de la Tesla care nu pot tine pasul cu solicitarile la nivel mondial.

Vanzarile de masini electrice au ajuns sa depaseasca in anumite luni si 12% din numarul de masini vandute in Norvegia. Nissan Leaf a fost de asemenea in topuri pentru cateva luni. Asta si pentru ca in Norvegia sunt acordate o serie de facilitati detinatorilor de autoturisme electrice. Acestia pot merge pe linia dedicata autobuzelor, pot merge pe drumurile tarii fara sa plateasca taxe, nu platesc pentru parcari, nu platesc pentru traversarea cu feribotul), nu platesc taxe de achizitie (care in Norvegia sunt foarte mari). Nu este de mirare ca Norvegia este considerata o piata foarte importanta pentru Tesla.

Tot legat de vanzarile din luna martie din Norvegia, Tesla a vandut mai mult decat dublu decat Volkswagen Golf (1,493 vs 624). Nissan Leaf a fost a treia cea mai vanduta masina, cu 425 vanzari. In acest an, Tesla a vandut mai multe masini Model S decat Ford in acest an (2056 vs 1825), chiar daca cei de la Tesla au doar acest model pe piata norvegiana. Model S a acaparat o cota de 10.8% din piata auto norvegiana in luna martie. Mai mult, din Ianuarie pana in Martie, Tesla Model S a fost numarul unu la vanzari, cu aproape 500 mai multe masini vandute decat nr 2 VW Golf si nr 3, Nissan Leaf (2056 vs 1577 vs 1559).

Booking.com

Check Also

Cea mai mare parcare de biciclete din lume se va deschide in Utrecht

In anii 70 olandezii au inceput un amplu progam de a interzice masinile in centrele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + 19 =

Booking.com