Home >> Transport >> Tesla vrea sa vanda cu 70% mai multe masini electrice in 2015

Tesla vrea sa vanda cu 70% mai multe masini electrice in 2015

Tesla a anuntat rezultatele finaciare pentru ultimul trimestru financiar precum si pentru tot anul 2014, iar rezultatele obtinute sunt foarte bune. Compania a construit 11.627 de masini in al patrulea trimestru, ceea ce i-a permis sa-si atinga tinta de 35.000 de masini Model S construite in 2014. Chiar si cu aceste rezultate bune, compania vrea o crestere de 70% in 2015 a vanzarilor de masini electrice, mai exact 55.000 de masini vandute atat Model S cat si viitorul Model X. Mai mult, vor ca productia sa ajunga la 2000 de masini pe saptamana pana la sfarsitul lui 2015, ceea ce le va permite sa produca peste 100.000 de masini electrice in 2016.

Pe parcusul anului trecut, Tesla a crescut numarul statiilor de incarcare Supercharger cu 400%, ajungand la 380 de statii in SUA la sfasitul anului, si au in plan sa creasca numarul cu 50% in acest an. Reamintim ca aceste statii de incarcare sunt gratuite pentru detinatorii Tesla iar energia necesara pentru aceste statii este obtinuta din surse regenerabile. Pana in acest moment, clientii Tesla au condus peste 1 miliard de km cu masinile achizionate.

Intre 2012 si 2014, veniturile Tesla au crescut cu peste 700%. Chiar daca compania nu este inca profitabila, motivul este pentru ca este intr-o crestere continua, investind mai mult decat castiga in modele viitoare, fabrici noi, infrastructura noua (magazine, service-uri, statii de incarcare etc). Multe dintre aceste investitii nu necesita alte reinvestitii ulterioare, ceea ce va face ca dupa ce aceasta crestere va incetini sa apara si profitul.

In cadrul unei conferinte telefonice despre rezultatele companiei, CEO Elon Musk a mentionat ca Tesla va prezenta intr-o luna sau doua o noua generatie de baterii care probabil vor intra in productie in urmatoarele 6 luni. Desigur, planul este mult mai mare, compania nefiind niciodata doar un producator de masini cat mai degraba „o companie energetica inovatoare”. Combinatia dintre noua tehnologie a bateriilor si panourile solare va aduce cu siguranta o noua piata pentru Elon Musk, care detine si compania SolarCity, care produce panourile solare si va permite clientilor sa-si instaleze sisteme care vor oferi energia electrica necesara atat pentru casa cat si pentru masina electrica.

Booking.com

Check Also

Toyota va renunta la motoarele cu combustie interna pana in 2040

Toyota încearcă să aduca noi  vehicule in gama prin sistarea producției de motoarele tradiționale cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com