Home >> Sanatate >> Tiara care ne scapa de migrene

Tiara care ne scapa de migrene

O veste fantastica pentru persoanele care sufera in mod regulat de migrene, acele pacatoase dureri de cap care nu inceteaza parca niciodata. FDA a aprobat recent un dispozitiv portabil de stimulare electrica pentru a fi vandut in Statele Unite ale Americii – o bandă care impiedica aparitia migrenelor atunci cand  este purtata pentru doar 20 de minute in fiecare zi .

Un dispozitiv ca acesta este asteptat cu siguranta de mult timp. Aproximativ 10% din oameni din intreaga lume sufera de migrene, o afectiune caracterizata prin impulsuri intense sau durere pulsatila intr-o zona a capului , insotita de greata sau varsaturi si sensibilitate la lumina si sunet.

Dezvoltat de STX – Med, Cefaly este un dispozitiv portabil, compact, alimentat cu baterie si care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala. Pentru utilizare, acesta este plasat pe frunte, chiar deasupra ochilor , cu ajutorul unui electrod autoadeziv. Banda oferă apoi stimulare transcutanata electrica ( TENS ) catre nervul trigemen cunoscut a fi implicat in generarea acestor migrene. Singurul efect notabil sunt o serie de furnicaturi sau o senzatie de masaj atunci cand se aplica electrodul. Acesta poate fi utilizat doar de catre persoane cu varsta de cel putin 18 si ar trebui sa fie utilizat cel mult odata pe zi timp de 20 de minute.

Un studiu recent a aratat ca persoanele care folosesc aparatul Cefaly au semnificativ mai puține zile cu migrene in fiecare luna. De asemenea, ei se bazează mai putin pe medicamente. Aparatul nu este eficient in eliminarea completa a migrenelor, dar 54% dintre pacienti au fost suficienti de multumiti si au cumparat aparatul.

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × 3 =

Booking.com