Home >> Transport >> Timisoara va testa doua autobuze electrice

Timisoara va testa doua autobuze electrice

Din dorinta de a reduce poluarea in orasul de pe Bega, Regia Autonoma de Transport Timisoara va testa gratuit doua autobuze electrice timp de o luna, incepand cu 24 octombrie.

Un autobuz va circula pe traseul a trei mijloace de transport in comun in timp ce al doilea va fi studiat de specialistii timisoreni, fara a fi pus in circulatie.

Autobuzele sunt construite de firma chineza BYD. Pentru a circula, un autobuz are nevoie de o perioada de incarcare completa de 6 ore sau 3 ore pentru incarcarea rapida. In acest moment, aceste autobuze au cea mai mare autonomie de pe piata in regim urban -250 km, suficienta pentru o zi de transport, media autobuzelor in Timisoara fiind de circa 200 km.

Autobuzul dispune de 30 de locuri pentru pasageri, cantareste 18 tone si poate merge cu pana la 90 km/ora. Autobuzele produse de BYD au fost testate in multe tari din lume, unele tari chiar folosind o flota de autobuze de acest tip (K9). Testele au durat multe luni, chiar ani in unele cazuri, iar solicitarile au fost in special legate de autonomia necesara, mai mare decat cea care poate fi furnizata in acest moment.

Dupa ce vor fi testate in Timisoara, autobuzele vor ajunge in Bucuresti pentru a fi testate. Pretul de achizie al unui astfel de autobuz este dublu fata de unul cu motor termic, dar achizitia lor ar putea fi sustinuta prin fonduri europene, mai ales ca autobuzele electrice au costuri de exploatare mai mici.

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com