Home >> Turism >> Top 10 cele mai vizitate tari din lume

Top 10 cele mai vizitate tari din lume

Anual, Organizatia Mondiala a Turismului prezinta lista celor mai populare tari din lume in functie de numarul de turisti internationali pentru fiecare tara. Care au fost cele mai vizitate zece tari in 2013, aflati in randurile urmatoare.

1. Franta – a fost vizitata de 76.8 milioane de turisti pentru 405 milioane de nopti. O tara cu o diversitate istorica extrema, eleganta si vinuri fine, Franta este in topul celor mai vizitate tari din lume. Riviera franceza, Parisul, plajele din Bretania, domeniile din Provence sunt tot atatea destinatii de vizitat in aceasta tara.

2. SUA  – a fost vizitata de 59.7 milioane de turisti. Din nopțile calde de la Los Angeles la spectacolele de pe Broadway si zgarie-nori din New York , o trecere de la vest la est este ca o trecere dintr-o tara in alta. Fiind printre cele mai populare tari din lume pentru turisti, Statele Unite ale Americii ofera o multime de lucruri interesante.

3. China – 55.7 milioane de turisti straini au vizitat aceasta tara anul trecut. In ciuda unui guvern autoritar, investitiile in turism au crescut foarte mult si acest lucru se vede in numarul din ce in ce mai mare de turisti care merg pe strazile futuriste din Shanghai, fac o plimbare pe Marele Zid sau viziteaza Orasul Interzis.

4. Spania – cu un numar in crestere de turisti si destinatia predilecta pentru europeni, Spania a fost vizitata de 52.7 milioane de turisti anul trecut. Arhitectura maura din Granada si Sevilia impresioneaza orice turist. Sagrada Familia este printre cele mai vizitate catedrale din lume, in insulele Canare si Baleare sunt cele mai tari petreceri din lume iar aventurierii isi pot incerca curajul alergand cu taurii in Pamplona.

5. Italia – Roma este principala destiantie a calatorilor, impreuna cu Vatican. Impreuna cu alte locatii din aceasta tara au adus un numar de 43.6 milioane turisti. Venetia, Florenta, Milan, Napoli sunt tot atatea destinatii de vacanta care ofera o larga varietate de peisaje impreuna cu un stil culinar recunoscut la nivel mondial.

6. Marea Britanie – tarile care fac parte din Regatul Unit atrag anual peste 28 de milioane de turisti, in topul destinatiilor fiind Londra , locatia predilecta pentru multi dintre turisti.

7. Turcia – apreciata inclusiv de romani, Turcia primeste anual 27 milioane de turisti din intreaga lume. Istanbulul este punctul central al vizitelor, impreuna cu regiunea Antalya, cunoscuta turistilor veniti in concediul de vara. Turcia are insa multe alte destinatii de vizitat, dar nu la fel de celebre ca fostul Constantinopol.

8. Germania – foarte aproape ca numar de turisti de Turcia (26.9 milioane), Germania ofera un turism de calitate si destinatii exceptionale, indiferent ca vorbim de drumetii sau vizite la muzee, petreceri sau evenimente culturale si sportive.

9. Malaezia – O mulțime de turisti din intreaga lume (24.6 milioane) vin anual in aceasta tara, iar destinatia predilecta este Kuala Lumpur . Frumosul oras statiune Sarawak detine Parcul National Gunung Mulu, inclus in patrimoniul mondial de catre UNESCO. Iar padurile tropicale, insule idilice si plajele minunate sunt o imagine de vis!

10. Mexic – in ciuda problemelor sociale, Mexic este vizitat anual de 22.4 milioane de turisti. Cu o industrie a turismului complet dezvoltata in centre precum Cancun și Puerto Vallarta, puteti merge prin jungla pentru a vedea pasari exotice sau puteti face scufundari in apele calde. Patrimoniul spaniol si maias ofera zone turistice unice in lume. Mai nou a luat avant si turismul medical in orase precum Guadalajara.

Booking.com

Check Also

De ce e bine sa mergem in vacanta?

Vacantele aduc beneficii nu doar celor care promoveaza cat si celor care isi aloca o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sixteen − 12 =

Booking.com