Home >> Social >> Top 10 tari unde sa traiesti in 2014

Top 10 tari unde sa traiesti in 2014

Unde traiesc cei mai fericiti oameni din lume? Care ar putea fi cel mai bun loc pentru a trai, munci, a-ti creste copilul si a te pensiona? Acest top reprezinta o lista bazata pe cel mai recent raport ONU privind fericirea oamenilor, fericire care include mai multi factori luati in considerare:

1. PIB pe cap de locuitor
2. Ajutorul social
3. Generozitatea
4. Lipsa coruptiei
5. Speranta de viata
6. Libertatea de a face alegeri

Numarul 10: Australia

Valori mari pentru PIB per capita, speranta de viata mai mare si un nivel îmbunatatit de educatie sunt factori care plaseaza Australia in aceasta pozitie.

Chiar dacă Australia este locatia multor animale mortale, cum ar fi serpi și rechini, este si casa unor animale foarte interesante, cum ar fi dingo australian, wombat si evident, cangurul. Daca nu in Australia, unde altundeva poti vedea aceste animale rare in libertate? In plus, Australia este binecuvantata cu o natura extrem de frumoasa, cum ar fi Marea bariera de Corali, insula Fraser etc.

Numarul 9: Islanda

Numarul oamenilor care stiu sa citeasca este extrem de mare, 99.9%. Este tara in care puteti gasi cei mai multi oameni citind si cumparand carti.
In lista Forbes cu „Top 10 cele mai curate tari”, Islanda este in top cu 93,5 puncte.
Este considerata a 8-a tara din lume ca bogatie, avand al 6-lea PIB per capita din lume .
Islandezii au nici o armata – in schimb, ei au echipele de salvare extraordinare si o garda de coasta de exceptie.
In Islanda, statul ofera noua luni de concediu de maternitate platit integral pentru mame. Acest concediu poate fi impartit intre cei doi parinti daca doresc.
Rata criminalitatii din Islanda este aproape zero. Acesta este motivul pentru care bancile nu prea au paznici.
Cel mai curat aer din lume este in Islanda. Asta face ca speranta medie de viata a barbatilor sa fie de 76.4 ani, iar a femeilor de 81.3 ani. Masurile de siguranta si sanatate din aceasta tara o face sa fie in top 10 cele mai bune tari pentru a trai.

Numarul 8: Austria

Orasul de top al Austriei este Viena , care desi este cel mai populat oras din Austria, ofera o calitate a vietii foarte buna pentru locuitorii sai. Orasul este atat de bine cotat incat criza economica de acum cativa ani a avut un impact infim asupra veniturilor, de 0.1%, ceea ce o face o destinatie extrem de atragatoare pentru oamenii de afaceri.

Viena este centrul istoric, economic, cultural si politic al Austriei, avand cel mai mare PIB per capita comparativ cu alte orase ale lumii.Populatia orasului este in jur de 1.731.000, cu un venit anual net per locuitor de 19,769€ (in Viena). Varsta medie a populatiei este de 43.4 ani.

In 2010, Viena a primit premiul pentru cel mai bun plan de urbanism din partea Natiunilor Unite. Drept urmare, orasul a reusit sa transforme rapid vechea infrastructura intr-una moderna. Folosind un program de multe milioane de euro, Viena a renovat aproape 5000 de cladiri cu peste 250.000 de apartamente.
Aproape 5 milioane de turisti viziteaza Austria in fiecare an, fiind locatia nr.1 in lume pentru organizarea de conferinte.
In Austria 90% dintre locuitor spun ca sunt satisfacuti cu casa pe care o au si faciliatile existente.

Numarul 7: Finlanda

Finlanda ofera un sistem educational de exceptie unde elevii sunt foarte bine pregatiti si foarte putini sunt cei care nu reusesc.
Finlandezii iubesc natura. Peste 80% dintre familii au cel putin o cabana de vara langa un lac. Asta si pentru ca in Finlanda sunt 187.888 de lacuri. Cu siguranta nu duc lipsa de apa dulce.
Comparativ cu alte natiuni din lume, finlandezii au cele mai multe adrese de mail si cele mai multe telefoane mobile raportat la valoarea PIB.
Finlanda ofera pana la 90 de zile concediu de maternitate pentru mame, fiind natiunea cu cele mai putine decese in randul nou nascutilor.
Finlandezii au un sistem de transport in comun foarte bine pus la punct, intarzierile fiind doar de ordinul secundelor.
Nivelul celor care stiu sa citeasca este de 100%. Exact, orice om din aceasta tara stie sa citeasca, copiii finlandezi fiind considerati (dupa testul PISA) cei mai buni cititori din lume.

Numarul 6: Canada

Canada este fara indoiala una din tarile cele mai bune din lume pentru a trai, datorita factorilor de exceptie ca satisfactia vietii, rata scazuta a criminalitatii si acceptarea diversitatii
Canada ajunge in acest top si prin locatiile de top care pot fi vizitate, cel mai bun loc unde sa muncesti, sa investesti si sa studiezi. Pe baza excelentei reputatii, industria turismului genereaza venituri de 81.9 miliarde dolari pe an.

Canada este clasata in topuri si pentru calitatea inalta a vietii pentru persoanele in varsta si sistemul de sanatate, fiind considerata a cincea tara din lume unde este de preferat sa imbatranesti.
In prezent, 14.9% din totalul populatiei are varsta peste 65 de ani, si se estimeaza ca rata se va dubla in urmatorii 25 ani. Speranta medie de viata in Canada este de 81 de ani.

Oamenii care locuiesc aici sunt deseori batjocoriti pentru ca isi cer scuze. Ei nu ezita sa spuna „imi pare rau” atunci cand fac greseli. Aceasta caracteristica multiplica fericirea si intareste relatiile dintre ei. Canada este considerata a 8-a cea mai pasnica tara din lume.

Canada este tara cu una din cele mai mici rate de suicid din lume. Circa 64% dintre canadieni doneaza bani catre sistemele de caritate. Chiar si asa, Canada are o rata de somaj foarte mica.

Oamenii sunt muncitori si buni afaceristi, 4 din bancile de top din lume sunt canadiene. Guvernul canadian este a 8-a tara din 185 de tari luate in calcul care are cele mai mici impozite pe profit pentru cetatenii sai. Asta face ca in medie, canadienii sa faca mai mult de 10 milioane de calatorii peste ocean in fiecare an.

Numarul 5: Suedia

Suedia ofera 16 luni de concediu de maternitate si plateste 80% din salariu.
Invatamantul universitar este gratuit. Libertatea media este garantata si asta rezulta in cele mai transparente politici.
Suedia este considerata cea mai buna tara pentru femei, are printre cele mai bine protejate naturi si apa este perfecta pentru a beau sau inota. Tara are un transport public exceptional, trenurile si autobuzele acopera fiecare loc din tara. 

Numarul 4: Olanda

Olanda este considerata a fi a 6-a tara din lume cu cea mai mica rata a criminalitatii si a treia din lume la structura politica. Este tara in care cainii sunt acceptati aproape oriunde, de la cafenele, baruri, magazine si in aproape toate locurile publice.

Olandezii sunt conectati in proportie de 38% la internet, avand cel mai mare numar de abonamente de mare viteza din lume. Aici, peste 91% dintre locuitori spun ca sunt foarte fericiti si satisfacuti cu viata lor.

Numarul 3: Elvetia

Conform raportului, Elvetia “ofera o calitate a vietii foarte buna, incredere, siguranta, bogatie si sanatate pentru toti cetatenii sai inclusiv pentru cei care traiesc in alte tari.”

Este renumita pentru linistea, siguranta, punctualitatea oamenilor si fiabilitatea produselor create, permitand transformarea oraselor in zone hi-tech intr-un timp foarte scurt.
Elveția este una dintre cele mai moderne si elegante tari din lume, oferind conditii de turism de top.

Numarul 2: Norvegia

Norvegienii sunt oameni carora le place sa se distreze, in special cei tineri.
Redeventele din extragerile de petrol si sistemul socialist contribuie la bunastarea materiala a tuturor locuitorilor. Aproape toti norvegienii au propriul mijloc de transport, cum aproape toti au cele mai noi telefoane mobile, pana si cei care umbla in gunoi au conditii bune de trai si traiesc in case decente.
Norvegienii sunt sanatosi pentru ca mananca mancare sanatoasa, beau apa curata si respira aer curat. Tara este foarte admirata pentru natura sa, indiferent ca este vorba de parc, munte sau padure.

Numarul 1: Danemarca

Ati auzit vreodata de tari unde crimele si infractiunile sunt aproape inexistente? Exista alta tara care sa ofere o viata fara poluare si coruptie cu o crestere economica stabila chiar si pe timp de criza?

Conform raportului ONU, „Danemarca este cea mai fericita tara din lume”, ceea ce o face automat cea mai buna tara unde se poate trai in acest an.
Fiecare familie daneza se bucura de „52 saptamani de maternitate” unde mama primeste 18 saptamani de concediu platit si tatal este platit pentru 2 saptamani de concediu pentru nastere.
Dupa nastere, aproape 79% dintre femei revin la lucru pe aceeasi pozitie pe care au fost angajate.
Fiecare cetatean danez are dreptul la un sistem de sanatate exceptional considerat un drept de baza. Danemarca este considerata in top 10 si pentru egalitatea intre sexe.
Exista o preocupare asidua despre mediul oraselor. Circa 50% dintre danezi contribuie cu diverse actiuni la promovarea unui mediu sanatos, prin folosirea bicicletelor. Guvernul ofera reduceri de taxe celor care merg cu bicicleta in loc sa foloseasca masina personala.

[endtab]
Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com