Home >> Transport >> Toyota va lansa in 2015 o masina alimentata cu hidrogen

Toyota va lansa in 2015 o masina alimentata cu hidrogen

Chiar daca nu va arata ca si conceptul prezentat anul trecut, Toyota anunta ca pentru 2015 va avea in colectie un motor alimentat cu hidrogen. Va fi de fapt un hibrid, doar ca locul unui motor termic va fi preluat de celule de combustibil pe baza de hidrogen.

Sistemul de functionare este simplu: un motor electric care pune in functiune masina este alimentat de celule de hidrogen care interactioneaza cu oxigenul din aer si genereaza electricitate.

La o viteza de croaziera constanta, motorul este alimentat cu energie de la celulele de combustibil. Cand este nevoie de mai multa putere, de exemplu, in timpul accelerarii bruște, bateria va suplimenta celulele de combustibil. In schimb, la viteze mici atunci cand nu este necesara multa putere, vehiculul ruleaza doar pe baterie. In timpul deceleratiei, exista un generator electric care preia energia captata in timpul franarii si o stocheaza in acumulator.

Conform lui Satoshi Ogiso, Managing Officer and Head of Advanced Technology pentru Toyota (si creatorul Prius), versiunea de strada va fi similara cu modelul Lexus HS, cu ceva modificari de aerodinamica.

Cu unitatea de celule de combustibil situata sub corpul special conceput pentru aceasta masina, vehiculul poate gazdui pana la patru pasageri și se mandrește cu un spatiu pentru bagaje impresionant. Rezervorul de hidrogen sub presiune  a fost îmbunatatit pentru a oferi o distanță de croazieră de aproximativ 700 km.

 

Via Toyota

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com